BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Koç tanıtım atağında!

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin turizmde alternatifsiz ülke olduğunu iddia etti!

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Almanya'nın başşehri Berlin'de katıldığı turizm fuarında, Türkiye'nin alternatifi bulunmayan bir ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye ile bütün dünyada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Berlin'de düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Koç, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, "Özellikle 3 büyük fuardan en büyüğü olan Berlin Fuarı'na yalnız ben değil, tüm turizm işletmecilerimiz katıldı. Milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, hepimiz bir şölen olarak fuara katılmayı kabul ettik. Bazı sıkıntılarımız vardı, özellikle kuş gribinden dolayı. Sıkıntıları nasıl atlatabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Bakan Gül ayrıca, Alman Seyahat Acenteleri Başkanı Laeppelt'ye, Türk turizmine olan katkılarından dolayı şükranlarını sunarak, Leappelt'in Türk turizmi için iyi bir çıkış yaptığını söyledi. Koç, "Bu çıkışların neticesinde gerek yerli, gerek yabancı tur operatörleri, işlerin bundan sonra açılacağı ümidinde, biz de yapılması gerekenlerin hepsini yapacağız. 2 ay sıkıntı çektik, ancak bu dünya çapında bir sıkıntı değildi. Rusya'dan, hatta İspanya ve Fransa'dan bile gelen turist sayımız artmaya devam etti" dedi.

Bakan Koç, Türk turizminin düştüğü durumdan kurtarmak için tedbir aldıklarını dile getirirken, reklam çalışmalarına yeniden hız vereceklerini vurgulayarak, "Reklamlarımızı artıracağız ve reklamlarımızı turizm yatırımcılarının operatörleriyle paylaşacağız. Biz devam edeceğiz. Çünkü, hala Türkiye alternatifi olmayan bir ülkedir. Hala ucuz, hala cazibesi devam eden bir ülkedir. Bu kuş gribi meselesi de malum tüm Avrupa'da görüldü. Gelecek günlerde Paris'e daha sonra da Essen'e geleceğim. Sonra Moskova'ya gideceğim. Bütün Türkiye ile bütün dünyada olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.