BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.417,88
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kampa girdi

AK Parti, parti politikalarını gözden geçirmek ve ileriye dönük strateji belirlemek üzere kampa girdi

Abone ol

Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek olan kamp için milletvekilleri bugün öğle saatlerinden itibaren otele gelmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 20.00'da kampın yapılacağı otele ulaştı. Erdoğan ve eşi, otele ayrı araçlarla giriş yaptı. Erdoğan çifti, 3 gün boyunca otelin kral dairesinde ağırlanacak. Bu arada AK Parti kampının yapıldığı Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nin girişine 'Gönüllerin Sultanı Hoş Geldin' ve Erdoğan'ın 'Siyasetin En Güzel Limanı Ahlaktır' sözünün yazılı olduğu pankartlar asıldı. Otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kampın yapıldığı tesis parti bayrakları ile donatıldı.

Atatürk'ün ve Başbakan Erdoğan'ın posterlerinin asıldığı otel önünde basın mensupları için de bir çadır kuruldu. Milletvekillerinin büyük bir bölümü gününü sportif faaliyetlere ve dinlenmeye ayırırken, İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya ise eşiyle birlikte el ele yürüyüş yapmayı tercih etti.

AK Parti'nin 6. İstişare ve Danışma Toplantısı, yarın Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Kampın en önemli gündemini kabine değişikliği, muhaliflerin parti içindeki durumu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki iddialar, Şemdinli iddianamesi ve ekonomi oluşturacak. Başbakan Erdoğan, muhalif milletvekillerinden Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Afyon Milletvekili Mahmut Koçak ve Hatay Milletvekili Fuad Geçen ile özel olarak görüşecek. Başbakan Erdoğan ve milletvekilleri, kamp boyunca milletvekillerinin şikayetlerini ve sorunlarını dinleyecek. Kamp, 12 Mart Pazar günü Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Ankara'daki görüşmelerini tamamlayarak akşam saatlerinde Kızılcahamam'a gelen Başbakan Erdoğan'ın ilginç bir sürpriz yaptığı öğrenildi. AK Parti'nin Ekim ayında gerçekleştirdiği kamptan 3 Ekim müzakereleri nedeniyle erken ayrılan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile telefon görüşmesi yapmak üzere durduğu elma bahçesinin sahibi Şahende Demirbağ'ı bugün de ziyaret etti. Erdoğan, 'Bir sonraki kampta da mutlaka yanına geleceğim' dediği Şahende Demirbağ'ı bu kez eşi Emine Erdoğan ile birlikte ziyaret etti. Şahende Demirbağ'ın evinde yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, Demirbağ'a ziyaret sırasında çeşitli hediyeler de verdi. Erdoğan, daha sonra kampın yapıldığı Kızılcahamam'a geldi.