BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Londrada Eros korkusu

İngiliz Polisi Eros Heykeli'nin çalınması ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alıyor.

Abone ol

İngiliz polisi son günlerde, Londra'nın meşhur Picadilly Circus Meydanı'ndaki Eros Heykeli'nin çalınması ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alıyor.

İngiliz polisi, Londra'nın ünlü Picdilly Circus Meydanı'ndaki Eros Heykeli'nin çalınmasından korkuyor. Daily Mirror Gazetesi`ne göre hırsızlar meydan kalabalıkken bir vinç yardımıyla heykeli yerinden sökebilir. Bu yüzden polis 24 saat kamerayla meydanı gözetim altında tutuyor. İngiliz dedektiflerin "Ocean's 11" olarak tanımladığı çete tarafından heykelin çalınabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Güvenlik güçlerinin endişesi Eros Heykeli ile sınırlı değil. Trafalgar Meydanı`ndaki dört tunç arslan, Winston Churchill'in iki tonluk heykeli, Buckingham Sarayı'nın çevresindeki bronz heykeller ve Albert Anıtı'nın figürleri de çalınma tehdidi ile karşı karşıya.

İngiliz polis idaresi Scotland Yard'dan bir yetkili, "İstihbarat birimimiz Londra'daki ünlü yapıtların çete elemanlarınca her an çalınabileceğini haber aldı. Mesela Eros Heykeli'ne servet ödeyecek biri mutlaka çıkar" diye konuştu.