BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kriz Türkiyeye yaradı

Karikatür krizi yüzünden Mısır ve Libya'ya gitmeyen turizm gemileri, rotalarını Türkiye'ye çevirdi

Abone ol

Karikatür krizi yüzünden Mısır ve Libya'yı programlarında çıkaran turizm gemileri, rotalarını Türkiye'ye ve Kuşadası'na çevirmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Kuşadası'na ilk seferini gerçekleştiren Bahama bandıralı Silver Wing isimli geminin, aralarında batıya en sert tepki gösteren Libya'nın da bulunduğu Kuzey Afrika seferlerini iptal ederek, programına Libya'nın yerine Kuşadası'nı aldığı öğrenildi. Katolik İtalyanları taşıyan Silver Wing, programında olmamasına rağmen bir kez daha Kuşadası Limanı'na yanaştı.

ITS Turizm tarafından getirilen Silver Wing, sabah saatlerinde limana yanaştı. Gece saat 23.00'a kadar limanda kalan Silver Wing ile toplam 172 İtalyan turist bugün Kuşadası'na geldi. Önce otobüslerle Efes ve Meryem Ana'ya giderek hacı olan turistler, daha sonra Kuşadası'nın dünyaca ünlü çarşılarında bol bol alışveriş yaptı.

Yaz sezonu boyunca Kuzey Afrika'ya 8 sefer daha yapması planlanan Silver Wing isimli geminin, Libya'yı tümüyle programından çıkardığı ve yerine Kuşadası'nı eklediği açıklandı. Buna göre Silver Wing, sezon boyunca program dışı olarak 8 kez daha Kuşadası'na gelecek.