BIST 10.776
DOLAR 32,21
EURO 34,88
ALTIN 2.422,91
HABER /  DÜNYA

Blairden İrana uyarı

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran'ı nükleer çalışmaları konusunda ciddi biçimde uyardı

Abone ol

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran'ın nükleer çalışmalarında uluslararası sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirterek, aksi halde ciddi yaptırımların olabileceğini ifade etti.

İran'ın nükleer çalışmaları konusunda, uluslararası sorumlulukları yerine getirmesini isteyen Tony Blair, aksi halde İran'ın ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceklerini söyledi.

Çek Cumhuriyeti'ndeki görüşmeleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Blair, İran'ın nükleer programı konusunda, "Uyulması zorunlu sorumluluklar var ve İran bunu yerine getirmelidir" şeklinde konuşarak, "Eğer bu önlemler alınmazsa ve Güvenlik Konseyi müdahale kararı alırsa, ciddi olaylar meydana gelebilir. Ümid ederim İran halkı onlarla belli bir kavgamızın olmadığını fark eder" dedi.

İngiltere Başbakanı, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın katıldığı Salzburg toplantısına katılmak üzere Avusturya'da bulunuyor. İkili görüşmelerin de gerçekleşeceği toplantılarda, İngiliz Başbakanı Tony Blair'in İran konusunda müzakerelerde bulunacağı belirtildi.