BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Sarı Devin korkusu!

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik İran'ın nükleer çalışmalarından duyulan endişeyi dile getirdi

Abone ol

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ve Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana İran'ın nükleer programı ve Ortadoğu barışı ile ilgili açıklamalarda bulundular.

AB-Batı Balkanlar Gayri Resmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sürerken bugün akşam saatlerinde Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana ve AB'nin Dışişleri'nden sorumlu Komiseri Denita Ferrero Wardner ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, yaptığı açıklamada, "İran'ın nükleer enerjisi konusunda uluslararası kamuoyunun sesine kulak vermemiz gerekir. Nükleer enerji programında ısrar eden İran'a karşı ülkelerin alacağı tavır uluslararası siyaset açısından alınacak tavır son derece önemlidir" dedi.
Plassnik, Ukrayna ve Beyaz Rusya'daki seçimlerin de toplantıda gözden geçirilmesi gereken konular olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana, yaptığı açıklamada "Ortadoğu'nun barış süreci ve gelişmeler geçtiğimiz aylarda yapılan Ortadoğu dörtlüsü'nün toplantısında görüşülmüştü. Bu toplantı Filistin'in yönetiminin objektif olması açısından son derece önemliydi. Dün akşam saatlerinde Hamas'ın lideri yeni kurulacak hükümet için kendilerine iki hafta daha zaman tanınmasını istedi. Bu konu hakkında da dörtlü toplantının ardından tekrar bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Filistin halkının zarar görmemesi için ülkeler ellerinden gelen maddi yardımı sağlayacaktır. İran konusuna gelince nükleer enerjiyle ilgili 2003 yılında başlayan görüşmeler hala devam etmektedir. Şu anda ihtiyacımız olan şey İran'ın bize nükleer enerjiyi kötü amaçlı kullanmayacağına dair garanti vermesidir" şeklinde konuştu.

AB'nin Dışişleri'nden sorumlu Komiseri Denita Ferrero Wardner ise yaptığı açıklamada, "Filistin insanını nasıl koruyabiliriz ve destekleyebiliriz, bunu araştırmamız gerekir. Bunun yanında yeni kurulacak Filistin hükümetinin üzerinde onları barışa yönlendirmek adına olan baskılarımızı sürdürmek zorundayız. Filistin halkının mutluluğu için ve Arap dünyasının refahı için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.