BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.406,32
HABER /  GÜNCEL

Kızından annesine korkunç plan

Yaşlı kadın ısınmak için sobaya yöneldi. Arkasında beliren bakıcının elinde demir çubuk vardı. Ve plan devreye girdi.

Abone ol

Kadıköy'ün Göztepe semtinde ağaçların arasındaki üç katlı köhne bina bir cinayete tanıklık etti.

Elif Artalan güzellik salonunda çalışıyordu. Şairin deyimiyle yolun yarılandığı 35 yaşındaydı. Bir de 7 yaşında çocuğu vardı. 70 yaşında annesi kendisi ve kızına iki ay önce genç bir bakıcı katılmıştı.

Annesi ile sık sık kavga ediyordu. Onun nasihatleri uyarıları bıçak gibi saplanıyordu. Belli ki arkadaşlarına ve çevresine özenmişti. Farklı bir hayatı arzuluyordu. Annesi artık çekilmez bir hal almıştı. Öyle ya "bu engel" kaldırılmalıydı. Rahatı ve düşlediği bir "özgür" dünya için.

Yine öyle oldu geç geldi evine... Okkalı bir fırça yiyince artık canına tak etmişti. Şeytani planı devreye sokmaya karar verdi. Yeni gelen bakıcı B.D. (17) tetikçilik için biçilmez bir kaftandı. Mardin'den berdel korkusuyla İstanbul'a kaçmıştı.

Anne Artalan ısınmak için sobaya doğru yöneldi. Hava soğuktu. Yaşlı kadının kemikleri üşüyordu yaşının da etkisiyle.. Arkasında aniden beliren silüet bakıcının ta kendisiydi.. Demir çubukla kafasına sert bir darbe aldı. Oracıkta yığıldı kaldı.  

Titrek darbeler onu öldürmemişti. Zaten istemeye istemeye planın tetikçisi olmuştu. Panikledi ve can çekişen kadının kızını cepten aradı. Eve gelen Elif'in verdiği cesaretle boğazını sıktı. Kendisini her gün tutan eller bu kez can almak için sarıldı. Kızının gözü önünde hayatının son anlarını yaşamak belki bir annenin en son isteyeceği şeydi..

Kızı ile bakıcının çelişkili ifadeleri polisin gözünen kaçmamıştı. Her gün Elif Artalan'ın kızını okula bakıcı götürüyordu. Oysa olay günü annesi götürdü. Bu gariplik cinayetin kilidini çözen adımın başlangıcını oluşturdu.

Sürülen izler ve daralan çember işaretleri bakıcıya yöneltiyordu. Bunaldı ve vicdanın sesini polisin yanında dinledi. Maktülün kızı tarafından tutulduğunu itiraf etti.

Kızı "özgür" bir hayat istiyordu ama dört duvar arasında bir dünya karşısına çıktı.. O şimdi cezaevlerinin soğuk demiri ile tanıştı. Geride mezara giden talihsiz anne ve 17 yaşında cinayet işlemeye mahkum edilen bir genç kız kaldı.