BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.406,44
HABER /  GÜNCEL

Kadınlara internette tuzak

Arkadaşlık sitelerine dikkat. Yeni kurban kadınlar. Sanal hırsızlar yüklü miktarda parayı bakın nasıl sızdırıyorlar?

Abone ol

İnternetteki arkadaşlık sitelerinde kendilerini 'yurtdışında eğitim almış, yakışıklı ve zengin erkekler’ olarak tanıtan bazı kişilerin yüzlerce kadını dolandırdığı ortaya çıktı.

Bu akşam CNN TÜRK'te yayınlanacak Arena programı, sanal arkadaşlık sitelerinde şantaja ve dolandırıcılığa mağdur kalanları inceledi.

Programda, internette kendisini yakışıklı ve zengin olarak tanıtan kişilerin ilgiye muhtaç kadınları nasıl dolandırdıkları anlatılıyor.

Arena programına konuşan 28 yaşındaki bir kadın, internette, yakışıklı ve iyi eğitim aldığını söyleyen biriyle tanıştığını söyledi.

Kadın, "Bir ay sonra tanıştığım kişinin resimdeki erkek olmadığını farkettim. İlişki son buldu ancak telefon görüşmelerimiz devam etti. Bir akrabasının çok acil paraya ihtiyacı olduğunu, İsviçre'den yollamasının vakit alacağı için parayı yollamama rica etti. Bende yolladım. Kısa süre sonra dolandırıldığımı anladım" dedi.

Dolandırıcıların çete gibi çalıştığına dikkat çekilen programda, mağdurlar arasında, iç çamaşırlı fotoğrafları kaydedilenlerin de olduğu belirtiliyor.

Dolandırılanların bazıları savcılıklara suç duyurusunda bulunuyor ancak çoğunluk şantajdan korktuğu için savcılığa başvurmuyor.