BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.422,09
HABER /  GÜNCEL

Pamuklu Radikalde neler oldu?

Nobelli Orhan Pamuk Radikal'in bir günlüğüne patronuydu. O güne dair neler olup bittiğini merak ediyor musunuz?

Abone ol

Nobel ödüllü tek Türk yazar Orhan Pamuk, önceki gün Radikal sayfalarının başındaydı. Edebiyatçı yönüyle yazılar kaleme aldı, aydın duyarlılığıyla haberler seçti, başlıklar attı. Radikal'den Timur Soykan merak edilen o günün ayrıntılarını yazdı.

Nobelli Radikal dün okurlarla buluştu. Ama dünkü Radikal'in hazırlandığı cumartesi gününden, gazete sayfalarına yansımayanlar da vardı.

Orhan Pamuk yazıişleri toplantılarını esprileriyle neşelendirdi, haberleri detaylı olarak inceledi, tevazusuyla herkesi etkiledi. Radikal çalışanları, Orhan Pamuk'la çalışmayı çok sevdi. Ama bazı çalışanların bir günlük genel yayın yönetmeninden zam talepleri sonuç vermedi.

Pamuk, köpeklere obezite haberinde "Köpeklerden görüş alalım" diyerek servisi kahkahaya boğdu...

Orhan Pamuk'un ekonomi ve dış haberlere ilgisi ise azdı. Ekonomi müdürü Ruhi Sanyer'in elektrik üretiminde Türkiye'nin darboğaza sürüklendiği yönündeki haberine ilgi göstermedi. Sanyer, "Orhan bey, bu elektrik konusu iyi ama..." diyerek haberini gündemde tuttu. 'Kandil ışığında kitap yazmak başlıklı bir makale yazarsınız' önerisi de habere ilgi çekmeyi başaramadı.
Pamuk, istihbarat servisinin gündemindeki, 'Dilovası'nda fabrikaların, denetimin olmadığı gece saatlerinde zehirli gazları filtrelemeden saldığı'na ilişkin haberin büyütülmesini istedi.

Ayrıca sayfalara girecek haberler arasına, rutin gündemde yer alan Haç çıkarma törenini de seçti. Haber merkezinin gündeminde yer alan Akbaş köpeğiyle ilgili habere önem veren Pamuk, "İlk sayfada neşeli bir haber olsun. Köpek fotoğrafının üzerine bir balon açalım, konuşsun" dedi. Ankara'nın gündemiyle ilgili Murat Yetkin'le görüştürüleceği söylenince "İşte bu durum çok ciddi" yorumunu yaptı. Sayfa çıkışlarını kontrol etti. Resim altları, spotlarla tek tek ilgilenirken, "Detaylarla uğraşmak daha keyifliymiş" dedi.