BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Kızıltepe görüntüleri izlendi

Kızıltepe davasının bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti olay yeri görüntülerini izledi.

Abone ol

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın terör örgütü militanı oldukları gerekçesiyle 4 polis memuru tarafından öldürüldükleri iddiasıyla açılan davada, mahkeme heyeti, olay yeri görüntülerini izledi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bugünkü duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları Mehmet Karaca (35), Yaşafettin Açıksöz (35), Salih Ayaz (36) ve Seydi Ahmet Döngel (35) ile ölen Ahmet Kaymaz'ın kardeşi Reşat Kaymaz (26), amcasının oğlu Servet Kaymaz ve avukatlar katıldı.

Mahkeme salonuna kurulan video sistemiyle, olay günü Mardin Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince çekilen görüntülerden oluşan 5 adet CD izlendi. Yaklaşık 1 saat 6 dakika süren görüntülerin izlendiği duruşmada, mahkeme heyeti görüntü CD'lerinden ve fotoğraflardan birer kopya avukatlara verilmesini kararlaştırdı. Duruşma sonunda sanık ve maktul avukatları, mahkeme heyetine, görüntülerle ilgili beyanlarını yazılı olarak vereceklerini söyledi.

Duruşmadan sonra bir açıklama yapan Kaymaz ailesinin avukatı Ayşe Batumlu, görüntülerin teknik olarak zayıf olduğunu ileri sürerek, "Olayın oluş biçimiyle çekim arasında bir zaman geçmiş. Bunlar delillerin karartıldığı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ancak, buna rağmen suçun işlenişi hakkında oldukça net fikirler veriyor. Bu haliyle bile bizce sanıkların suç işlediğine dair oldukça kesin türde CD'ler" dedi.

21 Kasım 2004 tarihinde Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde meydana gelen olayda, Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın güvenlik güçleri tarafından terörist sanılarak öldürüldüğü iddiasıyla Mardin Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan dava, güvenlik sebebiyle Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilmişti.