BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,33
HABER /  POLİTİKA

Sezerden büyük suçlama

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti'yi teslimiyetçilikle suçladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''sanal büyümeyle, kredi kartlarının ve tüketici kredilerinin oluşturduğu tüketim furyasıyla parlatılmış ekonominin cilasının döküldüğünü; gerçeğin, tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını'' ileri sürdü.
Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın ağırlaşan sorunlar karşısında büyük bir şaşkınlığa düştüğünü savundu.

AB Hükümetler Arası Konferansı'nda yaşananların, iktidarın, Türkiye'yi AB ve Kıbrıs konusunda nasıl bir kıskaca soktuğunu ortaya koyduğunu öne süren Sezer, ''AB'de karşılaşılan durum şaşırtıcı değil. AKP'nin teslimiyetçi politikalarının sonucudur'' dedi. Sezer, şunları kaydetti:

''Kıbrıs konusunda 'daima bir adım önde olacağız', 'çözümsüzlük çözüm değil' söylemleriyle yola çıkılırken, Kıbrıs Türklerinin haklarına, Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili çıkarlarına zarar verecek ve daha bir dizi kabul edilmez dayatmalarla dolu 17 Aralık 2004 Zirve Kararlarına, Müzakere Çerçeve Belgesi'ne boyun eğilirken, Gümrük Birliği Ek Protokolü imzalanırken bu noktaya varılacağı belliydi. O süreçte AKP yapılan tüm uyarılara kulak tıkamış, AB yolunda ilerliyormuş gibi görünmeyi çıkar yol sanmıştır.
Şimdi, AB'ye kırgınlık, kızgınlık ve hiddet gösterilerinin, teslimiyetçi politikaları gizleme ve günü kurtarma girişimleri olmaktan öte değeri yoktur.''

Ekonominin içinde bulunduğu açmazların, dünyadaki dalgalanmaların Türkiye'de şiddetli depreme dönüşmesine yol açtığını savunan Sezer,
''sanal büyümeyle, kredi kartlarının ve tüketici kredilerinin oluşturduğu tüketim furyasıyla parlatılmış ekonominin cilasının döküldüğünü; gerçeğin, tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını'' ileri sürdü.

Sezer, manzaranın, ''AKP'nin tıkandığının resmi'' olduğunu kaydederek, ''Milletimiz, ilk fırsatta şaşkınlık içindeki AKP'yi iş başından uzaklaştırıp, sorunlarına gerçekçi ve onurlu çözümler getirebilecek siyasi felsefeye, deneyime ve kararlılığa sahip kadroları görevlendirecektir'' dedi.