BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  SPOR

Brezilya in Fransa out

Brezilya ve Fransa'dan iki ilginç rekor. 1998 finali Fransa ve Brezilya için dönüm noktası oldu.

Abone ol

8 yıl önceki finalin galibi Fransa o tarihten bu yana oynadığı maçlarda gol dahi atamazken, Brezilya arka arkaya 8 galibiyet alarak rekor kırdı

Dünya Kupası'nda herkes tarafından kupanın favorisi gösterilen Brezilya, Hırvatistan karşısında elde ettiği 1-0'lık galibiyetle ilginç bir rekora da imza attı.

2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de bulunduğu grupta yeralan ve milli takıma karşı 2-1'lik galibiyet elde eden Brezilya, o günden bu yana yaptığı 8 Dünya Kupası maçından da galibiyetle ayrılarak rekor kırdı.

Dünya Kupası tarihinde hiç bir takımın kıramadığı 8 maçlık galibiyet serisini dün akşam oynadığı ve Kaka'nın golüyle 1-0 kazandığı Hırvatistan maçıyla elde eden Brezilya, bu sürede Türkiye, İngiltere, Almanya gibi güçlü rakipleri yenmeyi başardı.

Dünya Kupası'nda son yenilgisini 1998 yılında Fransa'da oynanan kupa finalinde evsahibi takıma karşı Zinedine Zidane'nin iki, Emmanuel Petit'in de 1 golüyle 3-0 ile alan Sambacılar, Almanya'da da finale yükselirse kırılması zor bir rekora ulaşacaklar.

Öte yandan 1998 yılında Dünya Kupası'nı kazanarak büyük bir başarı kazanan Fransa, o tarihten bu yana hiç bir galibiyet alamadığı gibi halen gol sevinci de yaşayamadı.

2002 yılında (A) Grubu'nda yeralan Fransa, kupanın açılış maçında Senegal'e 1-0 yenilirken, Danimarka ile yaptığı maçta da 2-0 mağlup oldu. Grubunda 1 puanla sonuncu sırada kupaya veda eden Fransız Milli Takımı, bu kupada tek puanını 0-0'lık Uruguay beraberliği ile elde etmişti.

1998 yılında finalde kaybeden Brezilya ise 2002 yılında Türkiye'nin de bulunduğu (C) Grubu'nda mücadele etti. Grubun açılış maçında Türkiye'yi Ronaldo ve Rivaldo'nun golleriyle 2-1 yenen Brezilya, Çin'i 4-0, Kosta Rika'yı da 5-2 mağlup etmeyi başardı. 2. tur maçında Belçika'yı 2-0 ile geçen "Sambacılar", çeyrek finalde İngiltere'yi 2-1 yenmiş ve adını yarı finale yazdırmıştı. Yarı finalde yeniden Türkiye ile karşılaşan Brezilya, Ronaldo'nun attığı golle bir kez daha ay-yıldızlıları yenmeyi bildi. Finalde Almanya ile karşılaşan Brezilya, 2002 Dünya Kupası'nın gol kralı Ronaldo'nun ayağından kazandığı 2 golle rakibini yenerek kupaya uzanmıştı.

1998 yılında final maçında evsahibi takıma 3-0 kaybeden Brezilya, dün akşam Hırvatistan karşısında da 1-0 kazanarak o tarihten bu yana oynadığı tüm maçları kazanırken, Fransa halen gol sevinci yaşayamadı.