BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.479,94
HABER /  POLİTİKA

Mumcu azı dişi sökecek!

Erkan Mumcu hükümete "Azı dişinizi sökecek kadar hesap sorarım, gıkınız bile çıkmaz'' dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''İhale tezgahlamak, bizzat Başbakanlara kadar ulaşmıştır'' dedi. Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, piyasalardaki dalgalanmanın 1999, 2000 ve 2001 yıllarındaki krizle aynı olduğunu bildirerek, ''Göz göre göre, içinde vatandaşların bulunduğu otobüsü uçuruma yuvarlıyorlar'' görüşünü ifade etti.

Merkez Bankasının hortumlatılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Mumcu, ''Bu Hükümet, gaflette, dalalette, hatta hıyanette bulunarak Merkez Bankası rezervlerini hortumlatmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır'' diye konuştu. Merkez Bankasının döviz rezervlerini satmasının zamanı olmadığını, bu koşullarda döviz alması gerektiğini savunan Mumcu, şöyle devam etti:

''Siz keyfinize göre kumar oynayacaksınız, zararı millete ödeteceksiniz; yok böyle yağma. Merkez Bankası 65 milyar dolar döviz rezerviyle dimdik durmaya çalışırsa, herkes dersini alacaktır. Eğer bu rezervin hortumlanmasına imkan verirseniz bunun bedeli, 7-8 yılda ödenecektir. Buna izin vermeyiz. Herkes oyunu bilerek oynadı. Bu bedeli bir kez daha millete ödettirilmesine izin vermeyeceğiz. Kürsülerde konuşmakla yetinmeyip, meydanlara iner 10 binleri, 100 binleri önünüze getiririz.''

Milletin sırtından asalak gibi geçinen ''krizkoliklere'' seslendiğini ifade eden Mumcu, isim vermeden CHP'yi eleştirerek, ''3 yıl yağcılıktan başka bir şey yapmayıp 'kriz ihtimaliyle göçerler, 5 yıl da biz geliriz' diye bekliyorlar. Kendilerince kadro biriktirip, bunlarla kurtarıcı rolü oynamaya hazırlananlar var. Türkiye'de, 6 ay-1 yıl sonrasına siyasi senaryo yazanlar var. Millet, bu filmi 5 kez seyretti. Sizin gizli oyunlarınızı deşifre etmek için elimizden geleni yapacağız. Milletimiz, sizin kirli tuzaklarınıza bir daha alet olmayacaktır'' diye konuştu.

DENİZLİ MİTİNGİNE DAVA
Erkan Mumcu, Denizli'de yaptığı mitingdeki konuşmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine dava açtığını belirterek, ''Dava açmasaydı, hatırım kalırdı'' dedi. Mumcu, şöyle devam etti: ''Yolsuzluğu ortadan kaldıracağını söyleyerek işbaşına gelen bu hükümet döneminde, yolsuzluk hükümetin zirvesine taşınmıştır. İhale tezgahlamak, (tezgah benim değil Sayın Başbakanın ifadesidir) bizzat Başbakanlara kadar ulaşmıştır. Başbakana, milletvekillerinin, bakanlarının, belediye başkanlarının huzurunda, bir ihaleyi falanca kişiye tezgahlamayı talimat veren Başbakana, cesareti varsa bu sözlerimi yalanlamaya davet ediyorum. Cesaretin varsa benimle bir göz göze gel, milletin önünde bir konuşalım. Öyle derviş kılığında milletin itimadını alıp götüren sahte dervişlerin gerçek yüzünü millete hep beraber gösterelim. Milletin en samimi din duygularını köküne kadar sömür, ama milletin, yetimin rızkını çal, çalınmasına alet ol. Yok öyle yağma, Erkan Mumcu konuşacak...''

''AZI DİŞİNİZİ SÖKECEK KADAR HESAP SORARIM''
Yurtdışında finans kurumlarına para yatıranların sorunlarına değinen Mumcu, ''Yeşil sermaye konusunda derdini anlatan vatandaşa 'sahtekar' diyeceksiniz, ben milletvekili olarak size alkış mı tutacağım. Yurdundan ayrı, horlanmış insanlara, dinine sarılarak kimliğini ayakta tutmuş insanlara 'faiz haramdır, bize paranı ver fabrika kuralım' deyip aldatanlar, senin etrafında değil mi? Senin partinde, parti yöneticin, milletvekilin değil mi?

Bu işin içinde sen yok musun? Bu insanların çalınan hayatları sömürülen inançları sana siyasi malzeme olmadı mı? Asıl sahtekar bunu yapandır. Buna seyirci olandır. Benim vatandaşıma kim 'sahtekar' diyorsa, sahtekarın daniskası odur'' diye konuştu. Mumcu, kendisinin 7 sülalesinin hesaplarının araştırıldığını belirterek, ''Erkan Mumcu'yu susturamazsınız. Niye... Çünkü, Erkan Mumcu'nun bir korkusu, veremeyeceği hesabı yoktur. 21 milletvekiliyle ben size, azı dişinizi sökecek kadar hesap sorarım, gıkınız bile çıkmaz'' dedi.

''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM''
TBMM'de grup kurdukları dönemde, CHP ile AK Parti'nin anlaşarak, Anavatan Partisi'nin alacağı siyasi parti yardımının kaldırıldığını öne süren Mumcu, ''Bu CHP'nin demokrasi anlayışı bu kadardır. CHP'yi bir şeyle korkutmak istiyorsanız demokrasiyi gösterin, halkı gösterin. Adı halk ama halk görmemişler. Halkın gerçek yüzüyle karşı karşıya kaldıklarında dengeleri bozuluyor'' dedi.

Grup kurduklarında kazanılmış hakları olduğunu belirten Mumcu, başvurdukları mahkemeleri kazandıklarını söyledi. Maliye Bakanlığını; mahkeme kararına uymayıp, hazine yardımı ödemediğini belirten Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sizin göreviniz, siyasi otoritenin emrine uymak değil, hukukun emrine uymaktır. Eğer 24 saat içinde hukukun gereğini uygulamazsanız suç duyurusunda bulunacağım. Devletin bürokratlarının cezalandırılmasını istemem. Son kez uyarıyorum. Bugüne kadar parasız pulsuz geldik. Olsa fena mı olurdu. Biz de sesimizi daha fazla duyuracak imkanlar bulabilirdik. Başta Baykal'ın canı sağ olsun. Milletin karşısına çıkıp, nasıl demokrasiyi savunacak merak ediyorum.''