BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sağlık-İşten globalleşme uyarısı

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, sendikalara düşmanlığın arttığını savundu.

Abone ol

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ''Globalleşen dünya anlayışı ve şirketlerin birbiriyle evlenerek daha çok büyümeleri işçi emeği ve sendikalara karşı düşmanlığı artırmaktadır'' dedi.

Başoğlu, Türk-İş Sivas temsilciliğinde sendika üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bugün dünyada sendikalara karşı bir düşmanlık belirdiğini öne sürdü.

Bir yandan büyük şirketlerin birleşerek daha da büyüdüğünü, bir yandan da emek düşmanlığı yaptıklarını iddia eden Başoğlu, ''Uluslararası Hür İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (ICFTU), belirlediği rapordan anlıyoruz ki birçok sendikacı öldürülmüş, tutuklanmış, 10 bine yakın işçi de cezalandırılmış. Bu sermayenin acımazsılığıdır'' diye konuştu.

Buna karşı sendikaların hem Türkiye'de hem dünyada bu kötü gidişi durdurmak için güç birliği yapmaları gerektiğini belirten Başoğlu, şöyle konuştu:

''Globalleşen dünya anlayışı ve şirketlerin birbiriyle evlenerek daha çok büyümeleri işçi emeği ve sendikalara karşı düşmanlığı artırmaktadır. Bugün Türkiye'de de şartlar çok kötüdür. O zaman DİSK, Türk-İş ve Hak-İş'in başkanına düşen görev, bu 3 konfederasyonu tek çatı altında toplayıp, güç birliği yapmaktır. 'Koltuk ne olacak?' derseniz, ben buna da çare buluyorum, bu dönüşümlü olur. Bir sene birisi, bir sene birisi yapar. İlla biz koltukta oturacağız diye işçiler bize yetki vermiyorlar. Biz işçilerin sorunlarını çözmek için görevliyiz.''

Konuşmasında DİSK'i ve genel başkanı Süleyman Çelebi'yi de eleştiren Başoğlu, ''DİSK sarı sendikacılık yapıyor, işveren yardakçılığı yapıyor'' dedi.