BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,63
HABER /  GÜNCEL

Kızılay gönüllüleri buluşturdu

Türk Kızılayı Gençlik Kampı uluslar arası gönüllüleri buluşturmaya devam ediyor.

Abone ol

Kızılay – Kızılhaç Federasyonlarının öncülüğü ve işbirliğiyle gerçekleşen Kızılay Pendik kampına, 28 ayrı ülkeden 85 gönüllü katılıyor. 18 – 24 yaş arasındaki gençlerden oluşan kamp, farklı dil, din ve ırklardan yardım gönüllülerinin kaynaşmasını ve deneyimlerini paylaşmasını sağlıyor.

5 yıldızlı tatil köylerinin konforunu sunan Kızılay Pendik Kemal Demir Gençlik kampının “yabancı” konuklarının arasında Türkler de var. Evet, yanlış okumadınız. Almanya , Hollanda ve Bulgaristan Kızılhaçlarını temsilen İstanbul’a gelen gönüllü gençler “Türk” ismi taşıyor.

Alman Kızılhaç’ından Sibel, Hollanda Kızılhaçı’ndan Serdar ve Bulgaristan Kızılhaçı’ndan Fatema; Avrupa’nın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Türklerin, yerleşik kültürle barışarak toplumsal sorumluluk isteyen çalışmalarda da rol almaya başlamalarının belgesi oluyor.

Türk Kızılayı Uluslar arası İlişkiler Müdürü Deniz Şölen, gönüllü gençlerin şaşılacak bir süratle anlaşıp kaynaşmalarından ve kültürel alış verişi uzlaşı kültürüyle desteklemelerinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şölen, Kızılay kamplarının tüm gönüllülere açık olduğunu belirterek Türk gençliğini Kızılay’ın birleştirici merhamet şemsiyesi altında buluşmaya çağırıyor.