BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Kızılay deprem tatbikatında

İstanbul'da yapılacak deprem tatbikatında Kızılay da görev alıyor.

Abone ol

İstanbul’da bugün başlayıp 9 Kasım Perşembe günü sonra erecek resmi adıyla; “ Afet 2006 Arama Ve Kurtarma Tatbikatı” kamu algılayışınca “Deprem Tatbikatı” tüm kurum ve kuruluşların olası bir depreme ne kadar hazır olduklarını da ortaya serecek.

Tatbikat planına göre bugün (7 Kasım Salı) saat 11’de 7.2 büyüklüğünde bir depremle sarsılan İstanbul ve Marmara Bölgesi, tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hemen harekete geçiyor.

Afet Yönetmeliğine göre ilk gün arama kurtarma çalışmalarıyla geçtiği için Türk Kızılay’ının asıl görevi afetin ikinci günü başlıyor.

Hemen organize olan Türk Kızılayı, plana göre İstanbul’un üç bölgesinde çadır kentler kuruyor. Bayrampaşa, Bağcılar ve Kartal ilçelerinde kurulan çadırkentlerde afetzedelerin her türlü ihtiyacı karşılanacak.

İstanbul’u ve Türkiye’yi sarsan deprem üzerine yurt dışından da yardım akışı başlıyor ve Türk Kızılay’ı yurt dışı yardımlarının organizasyonunda da çok önemli roller üstleniyor. Plana göre Pakistan’dan gönderilen yardım malzemeleri Sabiha Gökçen Havalimanı’na indiriliyor ve Türk Kızılay’ı bu noktadan sonra organizasyonu ele alıyor. Gelen yardım malzemelerini TIR’larla Kartal’daki Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi (MAFOM)’a taşıyan Türk Kızılay’ı, burada toplanan yardım malzemelerini gelen talepler doğrultusunda ilçe Lojistik Destek Merkezlerine sevk edecek ve malzeme dağıtımları bu birimler tarafından gerçekleştirilecek.

Plana göre, getirdiği malzemeyi kendi dağıtmak isteyen kişi ve kurumlara da bu konuda yol gösterici ve yönlendirici olarak destek verilecek.

Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Müdahale Merkezi yetkilisi Aysel Kökcü; kurum olarak depreme her an hazır beklediklerini, bu kapsamdaki bir tatbikatla diğer kurum ve kuruluşlarla en hızlı şekilde işbirliği kurma anlamında önemli mesafe alınacağını belirtti.