BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  SPOR

Gerets hataları gösterdi

Rize mağlubiyeti sonrası Gerets antremanda futbolcularına hatalarını gösterdi.

Abone ol

Zor gol atıp kolay gol yiyen bir takım haline geldiklerini vurgulayan G.Saray Teknik Direktörü, "Geçen sezon 34 haftada 19 puan kaybedip şampiyon olmuştuk, bu sezon daha 12. haftada 18 puan kaybettik. Bu bataklıktan çıkmak, ancak hatalardan ders almakla mümkün olabilir" dedi.

FLORYA Metin Oktay Tesisleri’nde dün sıra dışı bir gün yaşandı... Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, futbolcularla en uzun süreli toplantısını dün yaptı. Toplantıda oyuncularına, maçlarda yaptıkları hataları detaylı bir şekilde anlatan Gerets, bununla da yetinmeyip sahada uygulamalı olarak gösterdi...

Sarı kırmızılı takımın dün sabah saat 10.30’da başlayan antrenmanına ilk olarak teknik direktör Erik Gerets ve yardımcısı Erdal Keser çıktı. Gerets-Keser ikilisi, kendilerinden sonra sahaya gelen futbolcuları doğruca tesislerdeki sinema salonuna götürerek, toplantı yaptı. 1.5 saat süren toplantının gündemi, bu sezon azami boyutlara ulaşan hatalardı.

Eskisi gibi değiliz

Bu sezon oynadıkları maçlarda yapılan önemli hataları ve kaçırılan gollerin görüntülerini tek tek videodan gösteren Gerets, özellikle savunmadan yana dertliydi. Bu sezon çok kolay gol yediklerini anlatan Galatasaray Teknik Direktörü, kaleci Mondragon ve defans oyuncularına, "Geçen sezonki gibi değilsiniz. Çok kolay gol yiyoruz. Bu sezon neredeyse her takımdan gol yedik" dedi. Daha sonra tüm takıma hitaben bir konuşma yapan Gerets, şunları söyledi:

"Geçen sezon 34 haftada 19 puan kaybedip şampiyon olmuştuk, bu sezon daha 12. haftada 18 puan kaybettik. Artık kredimiz bitti. Maçlarda bazen sizi tanıyamıyorum. Antrenmanlarda çok iyisiniz ama sahada kimlik değiştirmiş gibisiniz. Sizden geçen sezonki maçlarımızı izlemenizi istiyorum. O zaman nasıl oynamışız, şimdi nasılız, kendi gözlerinizle görün. Bu sezon çok zor gol atıyoruz ama bir o kadar da kolay gol yiyoruz. Her futbolcunun geçen sezonki gibi iki kişilik koşmasını, mücadele etmesini istiyorum."

Daha disiplinli olmak zorundayız

Toplantının ardından Erdal Keser, basın mensuplarının yanına gelerek, Gerets’in futbolculara yaptığı konuşmanın bazı bölümlerini aktardı. Keser, Belçikalı teknik adamın, "Hataların tekrarlanmamasına herkes özen göstermek mecburiyetinde. Geçen sezon iyi giden işlerin ardından, bu sezon şanssızlıklar bizi zorluyor. Artık çok daha disiplinli ve konsantre olmalıyız. Bu bataklıktan çıkacağımıza hepimiz eminiz, ama bu, hatalardan ders alırsak gerçekleşir" dediğini bildirdi.

Daha sonra yapılan antrenmanda teknik direktör Erik Gerets, Hakan Şükür ve Song ile özel görüşmeler yapıp, maçlarda yaptıkları hataları uygulamalı olarak gösterdi.