BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızılay Başkanı çizmeleri giydi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali "yardım neferi" olarak afet bölgesinde.

Abone ol

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, tüm meteorolojik uyarılara rağmen önlenemeyen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.Bugüne kadar 40'ı aşkın vatandaşın ölümüne yol açan doğal efetin ilk gününden itibaren felaketzedelerin yardımına koşan Türk Kızılay'ı çalışmalarına devam ederken, Genel Başkan Tekin Küçükali de, beraberinde bulunan Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve Afet Koordinatörü İsmet Kaytan ile çizmelerini giyerek bölgeye gitti.

Atatürk Havalimanında hareketinden önce bir açıklama yapan Küçükali; Türk Kızılayı'nın felaketin öncesinden başlayarak hazırlıklarını yaptığını ve mağdur olan her vatandaşın yardımına koştuğunu vurguladı. Bölgeye gidiş amaçlarının bu tür beklenmedik afetler sonrası oluşabilecek koordinasyon eksikliklerini giderilmesine yardımcı olmak ve dersler çıkararak benzer doğal afetleri en az kayıpla atlatmanın çarelerini bulmaktır diyen Küçükali "Nerede bir acı yaşanıyorsa biz Türk Kızılayı olarak oradayız ve orada olmak zorundayız. Türk Kızılayı bu günler için vardır ve ve devletimizin de desteğiyle bölgede sarılmadık tek bir yara bile bırakmayacağız" dedi.

Diyarbakır, Çınar, Bismil ve Batman'daki ilk incelemelerin ardından bölgenin acil ihtiyaç envanterinin çıkarıldığını ifade eden Küçükali; Afet organizasyonu konusunda ülkemizin bir numaralrı koordinatörü olan genel müdür Ömer Taşlı ve İsmet Kaytan'ın da katkılarıyla felaketin izlerinin kısa sürede kaldırılacağını söyledi.

Kızılay olarak kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle koordineli bir çalışmayla afetin bıraktığı acı tabloyu tamamıyla yok edemeyecekleirni vurgulayan Küçükali; kaybedilen bir canın asla geri gelmeyeceğini, bunun için de asıl yapılması gerekenin "yara sarmak değil riskin önlenmesi" olduğununu ve bu doğrultuda yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünün de altını çizdi. Ülkemizde özellikle nehir boylarındaki plansız yapılaşmaların sel felaketlerine davetiye çıkardığını hatırlatan Küçükali, ülke olarak yara sarma politikalarını terkedip, risk yönetimi ve risk etkilerinin en aza indirgemenin çalışmaları yapma noktasına ulaşmamız gerektiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan; Türk Kızılayı'nın, hafta içinde çok büyük bir yardım konvoyunu Ankara'dan bölgeye göndereceği ve yardım malzemeleri arasında, bir evin tüm ihtiyaç kalemlerinin de bulunacağı bildirildi.