BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

İşçi emeklileri ateş püskürdü

Enflasyon farkını alamayan işçi emeklileri hükümetin ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

Abone ol

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, ''Enflasyon farklarını işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine ödemeyen hükümet ayrımcılık yapmıştır'' iddiasında bulundu. Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon farkının memur emeklilerine ödendiğini hatırlattı. Ancak, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine ''ödenmediğini'' belirten Çalışkan, ''hükümetin, ayrımcılık yaptığını'' öne sürdü.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine gelecek yıl zammı olarak yüzde 7.38 gibi ''gülünç bir rakamın'' basında yer aldığını ifade eden Çalışkan, ''işçi emeklisinin 2006 yılı enflasyonunun yüzde 30'un üzerinde olduğunu'' kaydetti. İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 90'ının açlık sınırının altında aylık aldığını ifade eden Çalışkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''İktidara gelirken iyileştirme sözü veren hükümetimiz, bugüne kadar bu sözünü yerine getirmemiştir. Öngörülen 2007 artışında işçi ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına sadaka bile denemeyecek kadar az bir artış, emeklileri rencide etmiştir. İktidara gelirken vermiş olduğunuz üç yıllık süre çoktan bitti. Hükümetimizden hizmet ve prime dayalı bir iyileştirme istiyoruz. Biz, hakkımız olanı istiyoruz.''