BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Bursasporu anlamak zor

Bursaspor küçüklere karşı boyun eğerken büyüklere karşı aslan kesiliyor.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'e bu yıl yeniden yükselen Bursaspor, bu sezon orta ve alt sıralarda yer alan takımlara karşı beklenen futbolunu sergileyemezken, zirve mücadelesinde yer alan takımlara karşı başarılı sonuçlar alıyor. Turcell Süper Lig'de geride kalan 12 haftada 15 puan toplayabilen yeşil-beyazlı takım, sahasında 3 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak 9 puan toplarken, 6 deplasman maçından 2'sini kazandı, 4'ünü ise kaybetti.

ANKARA TAKIMLARINA 1'ER PUAN
ikstüre göre 3 Ankara takımı Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankaraspor ile karşılaşan Bursaspor, bu 3 maçtan da berabere ayrıldı. Ligin ilk haftasında taraftarların ''kardeş takım'' olarak gördüğü Ankaragücü'nü ağırlayan Bursaspor, sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı. 3. Haftada bu kez Gençlerbirliği'ni konuk eden yeşil-beyazlılar, bu maçta da gol atma başarısı gösteremedi. 10. haftadaki Ankaraspor maçı da aynı skorla bitti ve Bursaspor, 3 Ankara takımı ile oynadığı maçlardan hanesine 3 puan yazdırabildi.

BURSASPOR, GÜÇLÜ TAKIMLARA KARŞI DİRENÇLİ
Ligin orta ve alt sıralarında yer alan takımlara karşı etkisiz kalan Bursaspor, zirve yarışındaki takımlar karşısında ise oldukça dirençli bir futbol sergiledi. İlk galibiyetini deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında alan ''yeşil timsahlar'', ikinci 3 puanı hanesine, Fenerbahçe'yi mağlup eden Sakaryaspor'u kendi saha ve seyircisi önünde 3-1 yendi ve o dönem namağlup zirvede yer alan rakibine ilk yenilgisini tattırdı. Sakaryaspor galibiyeti sonrası önce Antalyaspor'a 2-0 öne geçmesine karşın 3-2 yenilen Bursaspor, daha sonra taraftarı önünde Sivaspor'a 3-1'lik skorla boyun eğdi.
Sıralamada son sırada yer alan Kayseri Erciyespor'a deplasmanda 2-1 yenilerek rakibine ligde şu ana kadarki ilk ve tek galibiyetini aldıran yeşil-beyazlı takım, bu yıl 100'ncü yılını kutlayan ve mutlak galibiyet hedefleyen Fenerbahçe deplasmanından güzel bir oyun ve 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı bildi. Taraftarların ve camianın, ''artık toparlandı'' dediği Bursaspor, Konyaspor (1-0) ve Kayserispor (2-0) deplasmanlarından da boynu bükük ayrıldı.

RAŞİT ÇETİNER İSTİFA ETTİ
Kayserispor deplasmanında alınan yenilginin ardından teknik direktör Raşit Çetiner, sağlık sorunlarını da öne sürerek görevinden istifa etti. Başkan Levent Kızıl, takımın başına Çetiner'in de önerisiyle yardımcı antrenör Engin İpekoğlu'nu getirdi. İpekoğlu yönetiminde ligin flaş ekibi Vestel Manisaspor'u ağırlayan yeşil-beyazlı takım, beklenenin aksine oldukça başarılı bir futbol ortaya koydu ve Fenerbahçe'nin ardından 23 puanla 2'nci sırada yer alan güçlü rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.