BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bir site Youtube ile karıştırılırsa

Youtube'un popülaritesi, ABD'de benzer bir isme sahip olan site ile karıştırıldı.

Abone ol

Video paylaşma sitesi Youtube'un popülaritesi, ABD'de benzer bir isme sahip olan yapı ve makine firmasına zor bir dönem yaşattı.

İngilizcede 'You' ve 'U' kelimelerinin, benzer biçimde teleffuzundan dolayı, (müzik grubu U2 örneğinde olduğu gibi), utube.com'a yanlışlıkla YouTube.com trafiğinin yönlenmesine neden oldu. Böyle olunca, 1995 yılından beri Universal Tube&ollform Equipment adıyla tüp geçit ve makine aksamı alanında faaliyet gösteren şirketin web sitesi 'utube.com' rekor kırarak çöktü.

Sitenin normal olarak aylık 1,500 kullanıcıyı kapsayan trafiği olduğunu açıklayan şirket yetkilileri Youtube'un popülerliğinin ardından kendi sitelerindeki trafiğin 2 milyonu aştığını kaydetti.

Sitelerindeki sorun nedeniyle, gerçek müşterilerine hizmet vermekte zorlandıklarını ifade eden şirket yetkilileri, 10 yıllık bir marka olarak isim değiştirmenin de zor olduğunu belirtiyor. Universal firması sorunu aşmanın yollarını aradıklarını ancak şu aşamada YouTube'u satın alan Google'a dava açmaktan başka yol kalmadığını ifade ediyor.