BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kırmızı çizgi YÖK

Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç Kırmızı Çizgi ''YÖK'' adlı kitabı tanıttı.

Abone ol

Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Şimşek, yazdığı Kırmızı Çizgi ''YÖK'' adlı kitabı tanıttı.

Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde yaptığı  açıklamada, uzun zaman kitaba uygun bir ad düşündüklerini, bu adın kayak yaparken aklına geldiğini söyledi.

Kitabın, bakanlıkta bulunduğu sürede, YÖK ile ilgili yaptığı çalışmaları kapsadığını anlatan Şimşek, kitapta, o dönemde çalışmaları yapılan YÖK ile ilgili yasa taslağına yöneltilen eleştirilere de yer verdiğini ifade etti.

Şimşek, kitabının hangi kategoride yer alabileceğine dair bir araştırma yaptığını belirterek, içerik itibariyle başvuru kitabı, mesleki kitap, mizah kitabı ve çocuk kitabı olarak algılanabileceğini söyledi. Şimşek, ''Çocuk kitabı diyorum çünkü, bugünün çocukları da yıllar sonra YÖK'ün kurbanı olabilirler'' diye konuştu.

Kitabı, akademik çevrelerde bulunmayanların da okuyabileceği tarzda, yalın dille yazdığını ifade eden Şimşek, amacının ''işlerin daha kolay yürütülmesine yardımcı olmak ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutmak'' olduğunu söyledi.