BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Atış poligonunda PATLAMA

Üsküdar Bağlarbaşı'nda bir atış poligonunda patlama meydana geldi. Olayda çok sayıda yaralı var.

Abone ol

Üsküdar Bağlarbaşı Meydanı'nda 5 katlı bir apartmanın bodrumunda faaliyet gösteren atış poligonunda çıkan yangında 14 kişi yaralandı. Poligonda atılan bir kurşunun kabloya isabet etmesi ve ardından trafonun patlaması sonucu yangının çıktığı anlaşıldı.


Saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bağlarbaşı'nda bulunan 5 katlı bir binanın bodrumunda faaliyet gösteren Tezba isimli atış poligonunda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın sırasında poligonda patlamalar meydana geldi. Olayda, içeride bulunan 14 kişi yaralandı. Vücutlarında yanıklar meydana gelen yaralılar, panik halinde binanın dışına kaçtı. Çevreden yetişen vatandaşlar, yerlere oturan yaralılara yardım etmek için seferler oldu. Aralarında bayanların da bulunduğu 14 yaralı, Haydarpaşa Numune Hastanesi başta olmak üzere, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı.

Üsküdar'da 5 katlı binanın zemin katındaki atış poligonunda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan 14 kişinin tedavileri, kaldırıldıkları hastanelerde sürüyor. Bağlarbaşı Kısıklı Caddesi Haluk Türksoy Sokak'taki ''Sezba Atış Poligonu''nda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan Muhammed Ali Polat, Veysel Koçak, Tamer Engin, Efi Dobrafil, Salih Ozani, Ersoy Çınar, Mekki Keser, Ebru Tarhan, Cesi Mihrali, Adem Gürbulak ve Atilla Küçük Haydarpaşa Numune Hastanesi, işyeri sahibi Emin Engin ile Ahmet Ünkar ve Metin Teker de GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine kaldırıldı. Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Öztürk,  çoğunluğunda yanık izleri bulunan yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Öztürk, ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan 3'ünün Göztepe, 3'ünün de Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini kaydetti.

Yaralıları Haydarpaşa Numune ve GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile birlikte ziyaret eden Üsküdar Kaymakamı Saim Saffet Karahisarlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayın terör veya benzeri bir durumdan kaynaklanmadığını ifade etti. Karahisarlı, olay yerinde veya hastanelere kaldırılan yaralılar arasında şu ana kadar can kaybı olmadığını bildirdi.

    -İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI ÖMER YANIK-
   
Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Yanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, işyerinin ruhsatlı olduğunu kaydederek, ''Bir merminin bir kabloya isabet etmesi sonucu çıkan kıvılcım ve ayrıca trafonun etkilenmesi sonucu trafonun patlamasıyla çıkan bir olay'' diye konuştu.

Yanık, olayda yaralananların işyeri sahibi ve oğlu ile atış yapan kişilerin olduğunu kaydederek, bu kişilerin yangın, dumandan zehirlenme ve patlamayla ilgili yara aldıklarını söyledi. Öte yandan, itfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor. Binadaki dumanı tahliye etme çalışması yapan itfaiye ekipleri, daha sonra binaya girerek araştırma yapacak Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı da, inceleme yapmak için duman tahliye işleminin tamamlanmasını bekliyor.