BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.460,47
HABER /  POLİTİKA

CHP halka şikayet edecek

CHP'li Kemal Anadol, laiklik konusunda hükümeti halka şikayet edeceklerini söyledi

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Hükümetin, ''Türk eğitim sistemi laiktir'' cümlesini bile çok görerek AB Müzakere Belgesi'nden çıkartmasının, ''CHP tarafından mesele yapılacağını'' ifade ederek, ''Halkımıza şikayet edeceğiz, laiklik konusunda takiye yapmaktadırlar'' dedi.

Anadol, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, AB Müzakere Pozisyon Belgesi'nde yer alması gereken ve AB Genel Sekreterliği tarafından önerilen ''Türk eğitim sistemi laiktir'' ifadesinin, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından metinden çıkartıldığını
öne sürdü.

Danıştay saldırısından önce Bakanlar Kurulu onayından geçen metinde de bu ifadenin yer almadığını ifade eden Anadol, ''Saldırıdan sonra 'Türkiye laik kalacak mı kalmayacak mı?' tartışmalarının yapıldığı bir dönemde, Babacan'ın 'Nasıl olsa Anayasa'da var, bir şey ifade etmez, tekrar koymak için her bakanın onayını almam lazım, bu da sürecin uzamasına neden olur' diyerek bu ifadeye metinde yer vermemiştir'' diye konuştu.

Kemal Anadol, ''Türk eğitim sistemi laiktir'' ifadesinin metne girmesi için bakanların imzasını almak bu kadar zor mu?'' diye sorarak, bakanların çoğu zaman imza attıkları boş belgelerin kullanıldığını iddia etti.

YASAKLAR LİSTESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yayınlattığı ''yasaklar listesinde'' belediyelere görevlerini hatırlattığını belirterek, ''Danıştay saldırısı olmasaydı, AKP Hükümetinin bakanlarının yarattığı, bu bataklıkta açan terör çiçekleri olmasaydı, Sayın Başbakan'ın aklına böyle bir yasak manzumesi gelecek miydi? Danıştay saldırısından önce gündeme gelen Eyüp ve Tuzla belediyelerinin açıklamaları, akademik unvanı olan bir milletvekilinin 'iz bırakmamak koşuluyla kadın dövülebilir' sözlerinin yar aldığı broşürle ilgili ne yaptı?'' diye sordu.

''HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR''

Kemal Anadol, şöyle konuştu:

''Huylu huyundan vazgeçmiyor. Avrupa'ya, dünyaya ve Türkiye'ye, Danıştay saldırısını yargının önünden alarak, birtakım komplo teorileriyle, hedef şaşırtma çabasında olan Hükümetin, güven verme yerine 'Türk eğitim sistemi laiktir' cümlesini bile çok görerek çıkartması, CHP tarafından mesele yapılacaktır. Halkımıza şikayet edeceğiz, laiklik konusunda tam anlamıyla bir takiye yapmaktadırlar.

Kimlik bunalımı içinde olan AKP, gömlek çıkarma edebiyatıyla hepimizi aldatma yolundadır. Artık bu gömlek çıkartma olayı kabak tadı vermiştir. Bazen canı sıkılmakta, 'Biz CHP'den daha çok sosyal demokratız' diyerek, sosyal demokrat gömleğini sırtına geçirmekte, sonra 'Biz milli görüş gömleğini çıkarttık' diyerek muhafazakar demokrat adı altında bir başka gömleği sırtına geçirmektedir. Gömlek değiştirme kolaydır, deri değiştirmek zordur, hatta imkansızdır. Çünkü derilerin içindeki dövmeleri silmek mümkün değildir. O milli görüşün dövmeleri, anti laik görüşler, halk isterse laiklik de ortadan kaldırılır... Elbette 1995'te söylediğiniz cümleler dövme şeklinde derisinin üstünde yer almaktadır ve bunları silmesi de mümkün değildir.

İktidar aklını başına almalıdır. Parlamentoyu ve halkı kandırma yerine, 'Türk eğitim sistemi laiktir' cümlesini metne yerleştirmelidir.''

YARGIYA MÜDAHALE

Bir gazetecinin, ''AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa'nın, CHP'yi Danıştay saldırısından sonra yargıya müdahale etmekle suçladığını'' söylemesi üzerine Anadol, CHP'li milletvekillerinin saldırıdan sonra Danıştay'a gittiklerini ve orada kendilerine sorulan sorulara yanıt verdiklerini söyledi.

Danıştay binasının yetersiz olduğunu ve hakimlerin can güvenliğinin olmadığını hep söylediklerini dile getiren Anadol, ''Başka hakimlerin bile giremediği müzakere odasına bir avukat giriyorve oradakilerin hepsini hedef alarak tarıyorsa, bunu da milletvekilleri dile getiriyorsa, bu yargıya müdahale değildir'' dedi. Anadol, asıl AK Parti'nin yargıya müdahale ettiğini öne sürdü.