BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,15
ALTIN 2.476,11
HABER /  GÜNCEL

Çeteyi Keleş soruşturacak

Erdoğan'a suikast hazırlığındayken yakalanan çete soruşturmasını savcı Hamza Keleş yürütecek.

Abone ol

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün Ankara'nın Eryaman semtinde düzenlediği operasyonla ilgili soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş başkanlığında yürütülecek.

Alınan bilgiye göre, Keleş başkanlığındaki soruşturma ekibi, aralarında terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci'nin de bulunduğu cumhuriyet savcılarından oluşacak.

Bu arada gözaltındaki sanıkların Ankara Adalet Sarayı'ndaki adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirilmesi bekleniyor. Ankara Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin ortaklaşa operasyonunda 9 kişi gözaltına alınmış, bunlardan birinin yüzbaşı, diğer 2'sinin ise subay ve astsubay olduğu belirtilmişti.

Gözaltındaki askeri personel, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen inzibatlara teslim edilmişti. Gözaltında bulunan sivil kişilerin emniyetin terörle mücadele birimindeki sorguları ise sürüyor.

Operasyonun düzenlendiği Eryaman'daki evde, zaman ayarlı saatli bomba, çok sayıda bomba düzeneği, el bombaları, TNT kalıpları ve C-4 tipi plastik patlayıcılar ile Glock marka bir tabanca ele geçirildiği belirtilmişti.

Operasyonun ardından söz konusu patlayıcılar ve silahla ilgili kriminal  inceleme başlatılmıştı. Gözaltına alınan kişilerin, bir siyasetçiye yönelik eylem hazırlığında oldukları iddia edilmişti.