BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,20
HABER /  GÜNCEL

Ucuz fiyata tatil imkanı

Turistik konaklama tesisleri yerli turisti çekebilmek için cazip fırsatlar sunuyor.

Abone ol

 Özellikle Almanya pazarında bu yıl yaşanan sıkıntı nedeniyle yönünü yerli tatilciye çeviren konaklama tesisleri, "erken rezervasyon kampanyası"nı cezbedici ilave tekliflerle sürdürüyor.

Bazı bankaların da "taksit atlatma" gibi yöntemlerle desteklediği  kampanyalarda, erken rezervasyon yanında "peşin ödeme indirimi", "7 gece kal 6 gece öde", "gençlik indirimi", "0-14 yaş arası iki çocuk ücretsiz" gibi seçeneklerle tatilcilerin ilgisi çekilmeye çalışılıyor.

Konaklama tesisleri ve yerli turiste yönelik çalışma yürüten seyahat acentelerinin gazetelerde tam sayfa ilanlar vererek sürdürdüğü kampanyalar, erken rezervasyon indirimini daha da özendirecek unsurlar içeriyor. İlanlarda, "yatak ve kahvaltı" seçeneğinden "ultra her şey dahil" sistemine kadar sunulan seçeneklerde fiyatlar gecelik, kişi başına 24 YTL ile 177 YTL arasında değişiklik gösteriyor.

Bazı kampanyalarda, 18-40 yaş arasındakilere yüzde 40 oranında "gençlik indirimi" uygulanırken, mayıs ayı fiyatıyla haziranda tatil, 12 aya varan taksit imkanı, peşin ödemede yüzde 10 veya yüzde 20 oranında indirim, 0-14 yaş arasındaki iki çocuğa ebeveynleriyle birlikte ücretsiz tatil imkanı sunuluyor.

"HALA VAKİT VAR AMA ACELE EDİLMELİ"

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık yaptığı açıklamada, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) başlattığı "erken rezervasyon kampanyası"nın sürdüğünü bildirdi.

"Yerli turistlerin ucuz fiyatlarla tatil yapabilmeleri için hala vakit var ama acele edilmeli" diyen Osman Ayık, vatandaşların, tatil kararı vermek için "son dakikayı bekleme alışkanlığından" vazgeçmesi gerektiğini kaydetti. Haziran ayının ilk haftasında okullarda derslerin  sona erdiğini, bazı ailelerin karne gününü beklemeden tatile çıktığını kaydeden Osman Ayık, şunları söyledi:

"Okulda çocuğu olan aileler, öğrencinin sınav bağlantısı yoksa, şimdiden karar verip, erkenden tatile çıkabilirlerse önemli avantajlar sağlayacaklar. Biz, yüzde 25-30"a varan indirimlerle onlara en iyi şekilde hizmet vermeye hazırız. Yerli tatilciler kararlarını ne kadar hızlı verirlerse o kadar ekonomik tatil yapma olanakları olacak.

Avrupa"da yaz tatili 20 gün sonra başlayacak. O tarihten sonra bu fiyatları bulabileceklerini ummamaları gerekiyor."

ORTA AVRUPA"DA SÖMESTİR TATİLİ

Osman Ayık, Orta Avrupa ülkelerinde bugünlerde okullar kapanmadan küçük bir sömestir tatili daha yaşandığını, bu nedenle turist akışında bir hareketlilik gözlendiğini bildirdi. Bu hareketliliğin 10 Hazirana kadar süreceğine dikkati çeken Ayık, "Havaların güzel gitmesinden ötürü Rusya pazarında da ciddi bir hareketlilik var. Rus turist bakımından mayıstaki hareketliliğin Haziran ayında yoğunlaşarak süreceğini umuyorum" diye konuştu.

Ayık, tüm bunlara rağmen turist sayısı ve turizm geliri bakımından, otelcilerin beklentilerinin çok gerisinde kaldıklarını sözlerine ekledi.