BIST 10.179
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,69
HABER /  GÜNCEL

Telsim resmen Vodafonenin

Telsim'in Vodafone'a devir süreci, düzenlenen törenle son buldu. Yetkililer sembolik çekle poz verdi.

Abone ol

 Çırağan Sarayı'nın Sultan Terası'nda oluşturulan bir platform üzerinde yapılan törenle, dünyanın önde gelen mobil telekomünikasyon grubu Vodafone, Telsim'in malvarlığını devir alma işlemlerini resmi olarak tamamlamış oldu.

Törende, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Vodafone Üst Yönetici Vekili Sir Julian Horn-Smith, Vodafone'un Doğu Avrupa, Orta Doğu, Asya Pasifik ve İştirakleri Üst Yöneticisi Paul Donovan ve Telsim Üst Yöneticisi Attila Vitai de hazır bulundu.

Aralık 2005'te TMSF'nin açtığı ihaleyi kazanıp Telsim'in malvarlığını 4 milyar 550 milyon dolara alan Vodafone, dünyada 5 kıtada 27 ülkede faaliyet gösteriyor. 33 ağ ortağı bulunan Vodafone'un 31 Mart 2006 itibarıyla dünya
çapında 170,6 milyon abonesi bulunuyor.

Tören sonunda Bakan Yıldırım, TMSF Başkanı Ertürk, Julian Horn-Smith Attila Vitai ve Julian Horn-Smith sembolik çekle objektiflere poz verdi. Bu arada, törenin yaklaşık 1 saat geç başlamasının nedeninin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ankara'dan 09.00 uçağı yerine 10.00 uçağına binmesi olduğu, Bakan Yıldırım'ın Esenboğa yolundaki trafik kazası nedeniyle 09.00 uçağına yetişemediği öğrenildi.

VODAFONE GÜCÜNÜ GÖSTERECEK

Vodafone Grup Üst Yönetici Vekili Sör Julian Horn-Smith, ''Bazıları Türkiye'deki yatırımlarımızı eleştiriyor, gereğinden fazla para ödediğimizi düşünüyor. Ne kadar iyi bir yatırım olduğunu, gücümüzü göstereceğiz'' dedi.

Horn-Smith, Telsim'in devir teslim törenindeki konuşmasına Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, hem müşterileri hem de çalışanları için büyük fırsat olduğunu söyleyerek başladı. Önlerinde çok önemli bir görev bulunduğunu, bu yüzden Telsim'in yolculuğuna güçlü bir yönetim ve ekiple devam edeceklerini vurgulayan Horn-Smith, mevcut yöneticileri de faaliyetlerinde desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Telsim'in devir sürecinde TMSF çalışanlarına ve hükümet temsilcilerine teşekkür eden Horn-Smith, şunları kaydetti:

''Bazıları Türkiye'deki yatırımlarımızı eleştiriyor, gereğinden fazla para ödediğimizi düşünüyor ama şirketin gelecekte de mükemmel performansına devam edeceğine eminiz. Ne kadar iyi bir yatırım olduğunu, gücümüzü göstereceğiz.''

VITAI

Telsim Üst Yöneticisi Attila Vitai de öncelikle, kendisi ve ailesinin, hem İstanbul'u hem Türkiye'yi çok sevdiğini, İstanbul'a 20 kez geldiklerini söyledi. Telsim'in Türkiye'nin en önde gelen operatörlerinden biri olduğunu
vurgulayan Vitai, ''Amacımız, şirketi şimdiye kadar devlet kontrolünde bulunduğu dönemden daha da başarılı hale getirmek. Çok büyük yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Elimizden geldiğince hissedarlarımıza, şirkete ve müşterilere en iyisini sunmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Şirket çalışanlarına da yatırım yapmayı planladıklarını anlatan Vitai, toplumdaki rollerinin farkında olduklarını, bu nedenle çeşitli sorumluluk projelerinde ve yardım faaliyetlerinde kurumsal olarak yer alacaklarını söyledi.

Vitai, konuşmasını ''Türkçe öğrenmeye başladım. İlerideki  buluşmalarımızda size Türkçe hitap etmeyi istiyorum'' sözleriyle noktaladı.