BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  DÜNYA

İspanyada 3 ton kokain

İspanya narkotik polisi son yılların en büyük kaçakçılığını son anda engelledi.

Abone ol

İspanya narkotik polisinin, Bulgaristan Örgütlü Suçlarla Mücadele Servisi (NSBOP) ve Bulgaristan İçişleri Bakanlığının desteğiyle düzenlediği bir operasyonda rekor miktarda kokain ele geçirildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle Bulgar polisi tarafından izlenen 3 Bulgar vatandaşının Amerika'dan özel bir yatla İspanya'ya kokain sevkıyatı yapacakları tespit edildi. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, elde ettiği bilgileri İspanya polisine bildirdi.

İspanya İçişleri Bakanlığı narkotik polisi, söz konusu yata İspanya sahillerinin 300 mil açığında uluslararası sularda Salı günü baskın düzenledi. Yatta 3 ton kokain ele geçirilirken, 3'ü Bulgar, biri Türk vatandaşı olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı. İspanya polisinin olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma
başlattığı ve gözaltına alınan kişilerin Türkiye, Bulgaristan, İspanya ve ABD ile olası bağlantılarının ortaya çıkarılması için ilgili ülkelere bilgi verdiği öğrenildi.