BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İmam-hatipliler Ankarada

ÖNDER'in ''İmam Hatipler 2. Büyük Kurultay''ı 4 Haziran Pazar günü Ankara'da yapılacak.

Abone ol

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) ''İmam Hatipler 2. Büyük Kurultay''ı 4 Haziran Pazar günü Ankara'da yapılacak.

Derneğin Cağaloğlu'ndaki genel merkezinde kurultaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, Türkiye genelinde 452 imam hatip lisesinin 119 bini aşan öğrencisi bulunduğunu söyledi.

Sula, son 3 yılda imam hatip lisesine giden öğrenci sayısında artış görüldüğünü belirterek, 1951 yılında kurulan liselerin bugüne kadar 1,5 milyona yakın mezun verdiğini bildirdi.

Kurultayın amacının, ''imam hatip liselerinin altyapılarını sağlamlaştırmak ve organize tepki verir hale getirmek'' olduğunu kaydeden Sula, yaptıkları çalışmalar sonucu bütün imam hatip lisesi mezunlarıyla birlikte network ağı oluşturduklarını kaydetti.

Sula, her okulun kendi derneğini kurması için çalışmalar da yaptıklarını ifade ederek, ''Kurultayda imam hatiplerin karşılaştıkları sorunları ele alacağız. Bunun içinde 8 yıllık eğitim, üniversitelere girişte bu lise mezunlarına gösterilen düşmanca tavırlar da var'' dedi.

Yusuf Ziyaettin Sula, kurultaya, başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmak üzere YÖK ve siyasilerin de davet edildiğini söyledi. Sula, dernek olarak ''Dünya Ordularında Din Subaylığı'' raporu ile sağlık kuruluşlarında din hizmeti verilmesi ve din görevlisi bulundurulmasına ilişkin bir rapor  hazırladıklarını, bunları ilgili yerlere sunacaklarını bildirdi.

YÖK Genel Kurulu'nun, İlahiyat Fakülteleri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'nin eğitim fakültelerine bağlanmasına yönelik kararını da değerlendiren Yusuf Ziyaettin Sula, YÖK'ün, bu düzenlemelerin sadece ilköğretim okullarını kapsadığını, ayrıca katsayılarda herhangi bir değişikliğe gidilmediğini bildirdiğini söyledi.