BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,07
ALTIN 2.470,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kiraz üreticilerinin sorunu mecliste!

CHP Manisa milletvekili Sakine Öz, kiraz üreticilerinin sorununu meclise taşıdı.

Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, İzmir ve Manisa’da yaşanan dolu felaketinin ardından zarar gören kiraz üreticilerinin sorununu Meclis’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e aktardı ve acil çözüm talebinde bulundu.

Milletvekili Sakine Öz’ün kiraz üreticilerine yönelik borç erteleme, yapılandırma ve destekleme yönündeki önerilerine yanıt veren Mehdi Eker, hükümetin borç erteleme konusunun gündeminde olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Sakine Öz’ün Meclis'teki konuşması şöyle:

“Kiraz üretiminde önemli pay sahibi olan İzmir ve Manisa’da, geçtiğimiz gün yaşanan dolu felaketinde, hasat zamanı gelmiş ve binlerce dekar alana yayılmış kirazımız yüzde 80’e varan oranda zarar görmüştür.

Özellikle Manisamızın Şehzadeler ilçesinde, Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, Karaoğlanlı, Çeşmebaşı , Çobanisa Mahallelerinde yaşanan dolu felaketi nedeniyle yaşanan kayıpların karşılanması, borçların ertelenmesi ve desteklemeler adına gerekli tespit çalışmalarının acilen tamamlanmasını talep ediyor, Bakanlığı kalıcı çözümler için göreve davet ediyorum. Bakan Eker’in ertelemesi sözünün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yapılandırma ve destekleme konusunda Hükümetin acil adım atmasını bekliyoruz.”