BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet Anıtı'nda süpürgeli çelenk krizi

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na temizlik işçileri ile birlikte çelenk koymak istedi.

Abone ol

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na temizlik işçileri ile birlikte çelenk koymak istedi. Polis ile uzun süre görüşen Hazinedar, işçilerin süpürgelerini bırakması şartıyla belediye çelengini bıraktı.

Hazinedar ile polis arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.Taksim, sabah saatlerinde trafiğe kapatıldıktan sonra güvenlik önlemleri arttırıldı. Çok sayıda özel harekat polisi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşın Gezi Parkı’na konuşlandırıldı. Turistler ise trafiğe kapatılan meydanda valizleri ile yürüdü.

Tüm güvenlik önlemleri arasında meydana getirilen bir çelenk polisi hareketlendirdi. Çelengin Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından getirdiği anlaşıldı. Polisle Hazinedar arasında çelenk koyma pazarlığı yaşandı. Başkan Hazinedar ellerinde süpürgelerle gelen temizlik işçileri ile çelengi anıta bırakmak istedi fakat polis, süpürgeli işçilerin çelenk bırakmasının uygun olmayacağın söyledi. Bunun üzerine temizlik işçileri süpürgelerini bırakarak çelenk bırakma törenine katıldı. Polisle Hazinedar arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hazinedar, “Burada hükümetin devletin bir kararı var. Bu bize göre doğru değil, meydanlar halka kapatılmamalı. Biz en azından Taksim’in önemine uygun olarak işçi kardeşlerimizle birlikte çelengimizi koymayı arzu ettik. Sabah 05.30’da geldik. 1 saatlik diyalog süreci sonunda çelengimizi koyduk. 1 Mayıs’ı burada kutluyoruz. Emek için adalet için Taksim’de şehit olan yurttaşlarımızı anıyoruz” diye konuştu.