BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  MEDYA

Zaman'dan Gülen'e soruşturmaya sert tepki

Fethullah Gülen'e açılan soruşturma sonrası Zaman gazetesi, eleştirilere ilk sayfadan çok sayıda haberle cevap verdi.

Abone ol

Zaman gazetesinde yer alan haber yorumda iktidarın bir gün 12 Eylül ve 28 Şubat darbecileri gibi yargılanacağını iddia edildi.

Fethullah Gülen'e açılan soruşturma, iade tartışmaları ve cemaate yönelik eleştirilere Zaman gazetesi ilk sayfasından cevap verdi.

Cemaate yöneyik linç kampanyası yürütüldüğü ve kara propaganda yapıldığını savunan gazete, gazetecilerin hedef gösterildiği haberlere yer verdi ve savcıların saldırılara sessiz kaldığını öne sürdü.

Sürmanşetten "asılsız ihbar, medyatik linç dönemi" başlığıyla verilen haberde Gülen'e açılan soruşturmanın UYAP'a girilmediğine dikkat çekildi ve yaşananların 28 Şubat öneminden farksız olduğu iddia edildi.

DOSYANIN GAZETE KÜPÜRLERİNDEN OLUŞTUĞU İDDİASI

Soruşturmayla ilgili haberde "Başsavcılığın başlattığı soruşturmanın, linç kampanyası sırasında yapılan suç duyuruları üzerine gündeme geldiği ve inceleme işlemleri sonrası açıldığı öğrenildi. Dosyanın ihbarlara dayanak yapılan gazete kupürlerinden oluştuğu ortaya çıkarken, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine soruşturma açıldığı bilgisinin girilmemesi de dikkat çekti. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının UYAP’a girilmediği, bu yüzden soruşturmanın usulsüz bir şekilde yapıldığı öne sürülmüştü. Geçtiğimiz şubat ayında yasalaşan 5. yargı paketinde, soruşturmanın gizli yürütülmesinin önüne geçecek düzenlemeler yapılmıştı." ifadelerine yer verildi.

GÜLEN ERDOĞAN'I MUHATAP ALMAZ

Yine gazetede Veysel Ayhan imzalı haber yorumda Başbakan Erdoğan sert sözlerle hedef alındı. "Önce bu davalardan aklanın, sonra Hocaefendi’ye dava açın" haberde şu ifadeler kullanıldı:

Göründüğü kadarıyla Başbakan gerilim ve feryada muhtaç. Sustuğu an kendisinin ve mesai yoldaşları hakkındaki iddiaların dosya dosya gündeme geleceğini biliyor. O nedenle hep bağırmak zorunda. Tek stratejisi parmaklar kendisini göstermesin diye parmağıyla başkasını göstermek. Suçlu icat etmeye ve üç öğün onu işaret etmeye muhtaç. Feryadı kestiğinde tek tekerlekli bisikletinin devrileceğini biliyor. Hocaefendi’ye o yüzden saldırıyor. Onun kendisini muhatap almayacağını biliyor. Üslubunun inilmez bir seviyede olduğunun farkında. Tek derdi yolsuzlukları gündemden uzak tutmak. Korku ve nefret basiretini bağlamış. Gözünü masum insanlara dikmiş. Yargıyı dizayn etmeyi bitirmiş olmalı ki Hocaefendi’yi yargılamaktan söz ediyor. Korkutacağını sanıyor.

DARBECİLER GİBİ YARGILANACAKLAR

Hocaefendi 12 Mart mahkemelerinde yargılandı. Bir şey bulamadılar. Sonra 12 Eylül darbecileri... Yakın tarihlerde de 28 Şubat’çılar yargıladı. Hepsinden beraat etti. Şimdi sırtında yüzlerce yolsuzluk ve rüşvet iddiasını kambur gibi taşıyanlar kalkmış Hocaefendiyi yargılamayı talep ediyorlar. AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın “vicdan yolsuzluğu yapıyorlar” dedikleri yapıyor bunu.

Tarih her zulmü yargıladığı gibi bu ‘cambaza bak’ kurnazlığını da yargılayacak. Ve tarih kitapları bir gün 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yapan savcı ve polislere devlet gücüyle darbe yapanları yazacak ve sonuna tüm darbecilerin başına gelenin geldiğini ekleyecek."

MİT CANAVARA DÖNÜŞECEK

Venedik Komisyonu Başkanı Buquicchio'nun AYM'ye yöneltilen eleştirilerin kaygı verici olduğunu belirten açıklamaları gazetenin manşetinde yer aldı. Yine kabul edilen MİT yasasını eleştirenlerin açıklamalarına yer verilirken MİT'in denetimi imkansız bir canavara dönüşeceği savunuldu.

zaman.20140501100904.jpg