BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  DÜNYA

FEMEN Müslüman Kardeşler için soyundu

FEMEN aktivistleri Mısır'da Müslüman Kardeşler üyelerine verilen idam cezalarını protesto etmek için soyundu.

Abone ol

TUNUS'ta geçen yıl internette üstsüz fotoğrafını paylaştığı ve mezarlık duvarına yazı yazdığı için tutuklanan eski FEMEN üyesi genç aktivist Emine Sboui ve iki kadın Fransa’nın başkenti Paris’te Müslüman Kardeşler üyelerine verilen idam cezasını protesto etti.

Daha önce “ismimin İslamofobik bir örgütle anılmasını istemiyorum” diyerek Femen’den ayrıldığını açıklayan Sboui’nin, dünkü eylemde vücudunda Arapça “Müslüman Kardeşler’e bile idam cezasına hayır” yazdığı görüldü.

POLİS MÜDAHALE ETTİ 

“Düşmanlarına bile gerçek adaleti istediklerini” söyleyen kadınların eylemine polis müdahale etti.

Mısır’da Pazartesi günü Minye Ceza Mahkemesi, ‘şiddete teşvik, karakollara saldırı ve polis memurlarını öldürme’ suçlamasıyla 683 kişi hakkında 9 dakikada idam cezası vermiş, Türkiye başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Avukatlar, 683 kişi arasında üç de kadının olduğunu, bu durumun davanın nasıl uydurma olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi. Mart ayında idam cezası alan 529 kişiden 37’sini cezası onaylanmış, diğerlerininki müebbet hapse çevrilmişti. Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra seçimle iktidara gelen, temmuzdaki askeri darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler destekli Muhammed Mursi, kadın haklarını geriletmekle suçlanıyordu.