BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

3 milyon liralık zarar ağlattı

Adana’da çeşitli yağlardan kapsül üretilen bir fabrikada yangın çıktı. İşyerlerinin yandığını öğrenerek fabrikaya gelen kadın işçiler, burad...

Abone ol

Adana’da çeşitli yağlardan kapsül üretilen bir fabrikada yangın çıktı. İşyerlerinin yandığını öğrenerek fabrikaya gelen kadın işçiler, burada birbirlerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Olay, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Altais isimli fabrikada meydana geldi. Saat 21.30 sıralarında yangını fark eden fabrika bekçisi, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Organize Sanayi İtfaiyesi, yangına ilk müdahaleyi yaptı. Ancak yetersiz kalması nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye İtfaiyesinden de yardım istedi. Yangın nedeniyle fabrikanın bir kısmı çöktü. Alevlere dört yandan müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucunda yangını 2 buçuk saat sonra kontrol altına aldı. 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle fabrikada kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Soğutma çalışmaları sırasında fabrikaya gelen kadın işçiler ise birbirlerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bir süre gözyaşları içinde soğutma çalışmalarını izleyen kadın işçileri, erkekler sakinleştirmeye çalıştı.

“TAHMİNİ ZARAR 3 MİLYON LİRA”
Fabrikanın Genel Müdürü Nurettin Şelmeoğlu, tahmini zararlarının 3 milyon lira olduğunu belirterek, “Allahtan yarın tatil olduğu için arkadaşları erken gönderdik. Tek tesellimiz kimseye bir zarar gelmemesi. Ama fabrika kullanılamaz hale geldi, tamamen yandı. Yangının elektrik kontağından çıktığı görünüyor. Bunu söylemek için çok erken, bunu uzman itfaiyeciler belirleyecek” dedi.
(İHA)