BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kiraz suyunun inanılmaz etkisi keşfedildi!

Amerikan bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda kiraz suyunun inanılmaz etkisi açıklandı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Amerikalı uzmanların yaptıkları yeni bir araştırma raporuna göre kiraz suyunun insan bünyesine olan inanılmaz faydaları açıklandı. 

Yaz aylarının yaklaşması ile yaz meyveleride yavaş yavaş tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Meyvelerin insan vücudundaki kaçınılmaz faydaları göz önüne alınarak Amerika'nın Louisiana State Üniversitesi'nden yapılan açıklamalara göre kiraz suyunun insan üzerindeki inanılmaz faydaları açıklandı. Louisiana State Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı açıklamaya göre günde 2 kez kiraz suyu içmenin uyku düzeninde inanılmaz etkisi olduğu rapor edildi.

1.20140430100959.jpg

2014 San Diego Deneysel Biyoloji Toplantısı'nda sunulan araştırma verilerine göre yapılan deneylerde belirli bir yaşın üzerindeki deneklere 2 hafta boyunca günde 2 kez içirilen kiraz suyu sonrasında uyku düzeylerinde belirgin bir düzen ve uyku sürelerinde 90 dakikayı aşkın uzama görüldüğü belirtildi. 65 yaş üstü insanlarda genel olarak görülen uykusuzluk sorununun yapılan kiraz suyu uygulaması ile %25 ile 34 arasında değişiklik gösterdiği belirtilirken kiraz suyu içen deneklerin düzenli uyku sayısının haftada en az 3 günde çıktığı belirtildi.

2.20140430101341.jpg

Ayrıca kiraz suyunun düzenli tüketilmesi sonucu uykusuzluğun yanı sıra kronik ağrı, yüksek tansiyon, ve diyabet hastalarında da yaşanan sorunlarda düşüş görüldüğü belirtildi. Kiraz suyu tüketiminin belirli bir yaş üstü hastalarda ortalama 84 dakika daha fazla düzenli uykuya yol açtığı gözlenirken uyku-uyanıklık dengesini sağlayan bir hormonun düzen altına alındığı belirtili. Ayrıca uykusuzluk problemi yaşayan hastaların uyumak için aldıkları uyku ilaçlarının sinir bozuklukları ve depresif yan etkileri olduğunu belirten araştırmacılar doğal yollardan uyku düzenini sağlamak ve sağlıklı bir uyku için kiraz suyunun önemini vurguladı.