BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

Taksim'e çıkmak fermana mahsus işte son durum

Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan caddeler demir bariyerlerle kademeli olarak kapatıldı. Yayaların girişine dahi izin verilmiyor. Bir çok kişi işine gidemedi.

Abone ol
İSTANBUL'da sendikalarla valiliğin inatlaştığı Taksim Meydanı'na girmek fermana mahsus. Meydana sadece polisler ve basın mensupları ayak basabiliyor. Bölgedeki işyerlerinde çalışanlar kimlik gösterse dahi alandan geçirilmiyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Yayaların da girişine izin verilmeyen meydana sadece güvenlik görevlileri ve basın mensupları alınıyor.

taksi̇m-si̇mi̇tci̇-ve-poli̇s.jpgTaksim'den yeni gelen ilginç bir görüntü... Meydana polis ve medya dışında sokulan tek kişi bir simitçi oldu...

Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bölgede, Taksim Meydanı, Kazancı Yokuşu ve Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi ile İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklar polis barikatlarıyla kapatıldı.

Bu arada çelenk sunumu için Cumhuriyet Anıtı'na giden yolun bir bölümü giriş ve çıkışlara açık bırakıldı.

AKREP VE TOMA'LAR BEKLETİLİYOR

Gezi Parkı'nın içinde de emniyet güçlerinin bekleyişi sürüyor. Taksim ve Galatasaray meydanlarında akrep ve TOMA'lar park halinde bekletiliyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında, Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi ve Atatürk Kültür Merkezi'nin önündeki yeşil alanlar polis köpeklerince arandı. 

Taksim Meydanı'nda çok sayıda canlı yayın aracı ve basın mensubu da gelişmeleri takip ediyor. 

Ambulans ve itfaiye araçlarının da bekletildiği meydan ve çevresindeki bazı büfeler hizmet vermeye devam ediyor.

YAYA DA GEÇEMEZ

taksim-önlem.jpgTaksim'deki bir hastanede görevli olan kadın çalışan polisi ikna etmek için hastane kıyafetlerini gösterdi ancak bu da çare olmadı. Kadın çalışan içeri alınmadı.

Taksim'deki önlemler öyle abartıldı ki meydanda sadece polislere ve medya mensuplarına izin var. Bölgedeki otellerde çalışanlar kimlik kartlarını göstererek dahi işyerlerine geçemiyorlar.

TURİSTLER DE MAHSUR KALDI

screen-shot-2014-05-01-at-9.33.39-am.png
Bölgedeki otellerde konaklayan turistler de adeta alanda mahsur kalmış durumdalar. Taksilerin girişine izin verilmediği için valiizini alan tabana kuvvet bölgeden çıkmaya çalışıyor.

screen-shot-2014-05-01-at-9.34.32-am.png

İŞTE TAKSİM'DEN SON GÖRÜNTÜ