BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,47
HABER /  MEDYA

Mehmet Altan'a Radikal ayarı!

Mehmet Altan Kürt siyasi hareketini AK Parti ile işbirliği yapmak ve "Erdoğan diktasına destek vermek" ile suçladığı yazısında Radikal yazarı Ezgi Başaran'dna çarpıcı bir yanıt geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Mehmet Altan'ın Kürt siyasetine yönelttiği ağır suçlamalar yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Altan, Kürtlerin "Erdoğan'ın diktötörlüğüne destek verdiğini" ve demokratik bir Türkiye mücadelesinin dışında kalmayı tercih ettiklerini ilan eden Altan "batıda faşizm doğuda özerklik" diyerek dikkat çekmişti.

Radikal si yazarı Ezgi Başaran, Mehmet Altan'ın eleştirilerini "acımasız" bulduğunu vurguladığı yazısında HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü'ye de söz verdi. Başaran, Kürtlerin çözüm sürecinde masadan kalkmamasını eleştirmenin yanlış olduğunu kaydettiği yazısında "Eğer buradaki güç birliğinden kasıt, Kürt siyasi hareketinin çözüm sürecini başlatması ve istenilen noktaya gelemese de masada kalmaya devam etmesi ise evet, bu eleştiri hayli acımasızca." dedi.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

BU ELEŞTİRİ HAYLİ ACIMASIZCA

Şahsen, Mehmet Altan’ın bu eleştirilerini acımasızca buldum. Eğer buradaki güç birliğinden kasıt, Kürt siyasi hareketinin çözüm sürecini başlatması ve istenilen noktaya gelemese de masada kalmaya devam etmesi ise evet, bu eleştiri hayli acımasızca. Elbette başlayacaklar ve bunun için de şu anda iktidarda olan muhafazakârlarla bir noktaya kadar işbirliği içine gireceklerdi. Bunu son derece doğal karşılıyorum.

BU ELEŞTİRİ İÇİN ÇÖZÜM SÜRECİ DIŞINDA HANGİ ALAMETLER VAR?

Bugün hayatı daraltılan Batılı şehirli hiçbir Türk’ün "Biz çok bunalıyoruz, şu çözüm sürecini bitirin de AKP de görsün gününü" beklentisi içine girmeye hakkı yoktur. Beklentisi de olmasın. Ne münasebet! Çözüm süreci dışında bu ‘güç birliğine’ kanıt olacak başka hangi alametler var? Altan, MİT’e selam çakılmasından söz ediyor. Bunu yapan Kürt siyasetçi Sırrı Sakık’tı ve Altan’ın dediği gibi partisinden büyük tepki görmemişti. Bunu konuşmak üzere Ertuğrul Kürkçü’yü aradım. 

"İSLAMCI KEMALİSTLERLE GÜÇ BİRLİĞİ YAPAN TEK BDP'Lİ HDP'Lİ YOK"

Kürkçü’nün Mehmet Altan’ın eleştirileriyle ilgili yanıtı şöyle oldu:

"İslamcı Kemalistlerle güç birliği yapalım da özerkliğimizi alalım diye düşünen bir tane BDP’li, bir tane HDP’li, bir tane KCK’li ya da bir tane PKK’li yönetici olduğunu sanmıyorum. Mehmet Altan’ın sözünü ettiği Kürtler AKP’ye oy verenler olmalı ki biz onlardan mesul olamayız. Bizler yani BDP-HDP'li siyasetçiler olarak başkanlık rejimine, dar bölge ya da daraltılmış bölge opsiyonlarına karşı olduğumuzu defalarca anlattık. Bu tür girişimlerin Kürtleri bölgeye sıkıştırmak maksadı taşıdığını, böyle bir talebimizin olmadığını, ne istiyorsak Türkiye’nin geneli için istediğimizi söyledik.

KEŞKE TATAVA YAPSALARDI

Sırrı Sakık eleştirisine de ne diyebilirim. Partiyi o yönetmiyor. Altan Tan da bazen genel merkezimizle örtüşmeyen açıklamalar yapıyor. Bu, onların özerkliğidir. Asıl ben 'Kürtler AKP ile güç birliği mi yapıyor' vehimlerinin sistematik olarak gündeme gelmesini tuhaf karşılıyorum. Bu vehimler özellikle 30 Mart öncesi ‘tatava yapma bas geç’ diyenlerden geliyor. Keşke tatava yapsalardı." Bu konu burada bitmez, sonra devam edeceğim.

32118.jpg