BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Sakarya Meydan Muharebesi gafı! Bülent Turan'dan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da büyük bir gafa imza attı. Ankara'nın Haymana ve Polatlı ilçelerinde yapılan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun gafını sosyal medya hesabında değerlendirdi.

Abone ol

Dün partisinin grup toplantısını Sakarya'da yapan Kılıçdaroğlu'nun Sakarya gafı sosyal medyada ve siyaset dünyasında gündem oldu.

Kılıçdaroğlu, “Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya. Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir" dedi. 

Savaşın Ankara ilçelerinde geçtiğini unutan Kılıçdaroğlu, eleştirileri üzerine çekti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından bu duruma tepki gösterdi.

Turan, "Sakarya MeydanMuharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını zanneden bir siyasinin “cumhurbaşkanlığı adaylığının” tartışılması, hem kendisine hem de bu ülkeye haksızlık!" ifadelerine yer verdi.

"Yoldaşlık değil ahmaklıktır"

Muharrem İnce: Anlık bir gaf değildir

Öte yandan, gafı sosyal medya hesabından yorumlayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de, "Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sakarya Melhame-i Kübrası' diye ifade ettiği Sakarya Zaferi'nin 101. yıl dönümünde Sakarya Nehri ile Sakarya kentini karıştırmak anlık bir gaf değildir. Milli mücadelemizin başkomutanının kurduğu partinin düşürüldüğü bu duruma üzülüyorum" paylaşımında bulundu

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cehennem Kapısı açıldı yoğunluk oluştu 9 yıl önce ortaya çıkarıldı
Foto Galeri Cehennem Kapısı açıldı yoğunluk oluştu 9 yıl önce ortaya çıkarıldı Galeriye Gözat