BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu yine kendi kendini yalanladı!

Kemal Kılıçdaroğlu yine kendi söylediğini hem de 1 ayda değiştirdi. Kılıçdaroğlu Akil İnsanlar'ı bakın nasıl reddetmiş.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm süreci için çelişkili söylemleri yine dikkat çekti. Başbakan Erdoğan ve hükümeti sık sık bize bilgi vermiyorlar diye eleştiren CHP liderinin bilgi almak istemediği ortaya çıktı.

Bir ay önceki açıklamasında Erdoğan'ın kendilerine bilgi vermeleri halinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi ise sır tutacaklarını söyledi. 

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu bölgesi Başkanı Ahmet Taşgetiren'in Kılıçdaroğlu'ndan randevu istediklerini ancak kabul edilmediğini açıklaması üzerine İnternethaber konunun detaylarına ulaştı. İnternethaber'e konuşan Ahmet Taşgetiren, CHP içerisinde Muhammed Çakmak isimli yetkiliden randevu istediklerini belirtti. Taşgetiren kendilerine dönen Çakmak'ın müspet bir cevap alamadığı için randevunun verilmediğini anlattı.

Taşgetiren kendilerinin başkentimiz Ankara olan İç Anadolu bölge şehirlerini gezdiklerini izlenim edindiklerini belirtti. Türkiye'nin yönetildiği yer ve bütün siyasi partilerin bulunduğu şehir olan Ankara'daki siyasi partilerle görüşüp izlenimlerini anlatmak istediklerini belirtti. Bu sebeple CHP'den randevu istediklerini izlenimlerini paylaşmayı ve diyalog kurmayı amaçladıklarını söyledi.

MHP İLE DE GÖRÜŞMEK İSTERİZ 

Taşgetiren MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşmek istediklerini ancak resmi bir başvuruda bulunmadıklarını belirtti. Taşgetiren "Kılıçdaroğlu protokol açısından bizi denk görmek istemiyor olabilir. Ancak biz kendisine izlenimlerimizi anlatacaktık.Biz bilgi paylaşacağız. İlla ki destek istemiyoruz. Nitekim gittiğimiz yerlerde destek olanlar da var tepki gösterenler de" dedi.

Taşgetiren, hala kendileriyle görüşmek istediklerini bu görüşmenin CHP için de faydalı olacağını vurguladı. Taşgetiren sözlerini "Bizim bir iddiamız yok. Hiçbir partiye uzaklıkta ya da yakınlıkta değiliz" diyerek sürdürdü.

BİR AY ÖNCE HERKESE SÖYLERİZ, BİR AY SONRA SIR TUTARIZ!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kanal D'de yayınlanan bir programda "Siz Başbakan’dan ya da hiçbir bakandan çözüm süreci şudur diye yarım sayfalık bile olsa bir açıklama duydunuz mu? Devletin içinde elbette ki gizli bilgi olur. Her ülkenin kendi gizli bilgileri olur. Saygı gösteririz. Kaldı ki devlet geleneğini en iyi bilenlerden birisiyim. Bize bilgi verilirse şu bilgi gizli kalacak dendiği andan itibaren biz o bilgiyi kamuoyuyla zaten paylaşmayız. Ama sadece bırakın muhalefeti milletvekillerinin bilgisi yok, bakanların bilgisi yok. Hiçbirisinin bilgisi yok. Süreç kapalı bir süreç halinde gidiyor. Kimin ne hazırlığı var, ne olacak belli değil." dedi

Ancak aynı Kılıçdaroğlu bundan bir ay önceki açıklamasında çok farklı bir açıklama yapmıştı.Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendilerinin verdiği krediyi kapattığını ziyarete gelirse kapılarının açık olduğunu belirtmiş ancak Erdoğan'ın söylediği herşeyi medyaya anlatacağını şu sözlerle ifade etmişti: "Başbakan verdiğimiz krediyi reddetti kredi kapanmış oldu. Başbakan ziyarete gelirse kapımız açık ama söylediklerini kamuoyu ile paylaşırım" dedi.

CHP'NİN ÇELİŞKİLİ POLİTİKASI

Geçtiğimiz yıl Kürt sorunu için bir rapor hazırlayan ve Akil İnsanlar Heyeti kurulmasını öneren Meclis'te de komisyon kurulmasını isteyen CHP, bu yıl çözüm sürecine girilmesiyle hükümetin bu alandaki tüm önerilerini reddetmişti.

Şimdi ise lider Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partililerden sürekli olarak sürecin gizli yürütüldüğü ve gizli pazarlıklar yapıldığı iddiaları dillendiriliyor. Geçtiğimiz yıl CHP, AK Parti ile görüşmesinde bu konu için daha sık toplantılar yapılmasını istemiş ancak tekrardan AK Parti'ye dönüş yapmamıştı.


BUNLARI DA OKUMAK İSTEYEBİLİRSİNİZ:

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN'IN VERDİĞİ BİLGİLERİ KAMUOYUYLA PAYLAŞIRIZ 

CHP KENDİNE DE MUHALEFET

chp-kendine-muhalefet.jpg