BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  DÜNYA

İŞTE ATATÜRK’ÜN FENERBAHÇE’Yİ ZİYARETİ

Fenerbahçe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sarı lacivertli kulübü ziyaretine ilişkin fotoğrafı yayımladı.<br/>Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluşun...

Abone ol

Fenerbahçe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sarı lacivertli kulübü ziyaretine ilişkin fotoğrafı yayımladı.
Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluşunun 106. ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sarı lacivertli kulübü ziyaret edişinin 95. yılı, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen bir törenle kutlandı. Törene Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Genel Sekreter Talat Yılmaz, amatör şubelerin yöneticileri, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyeleri, sporcular ve kulüp çalışanları katıldı. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve ebediyete intikal eden Fenerbahçe üyeleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay yaptı.

"FUTBOL TAKIMI BAŞARILI OLMUŞTUR"
Yüksel Günay, "106 yıl, bize hep gurur, sevinç ve onur verdi. Tabii ki üzüntülü, sıkıntılı yıllar da oldu. Ancak Fenerbahçe kendi anlayışıyla ve kendi saygınlığıyla bunun içinden çıktı. Biz bir spor kulübüyüz, bizim sokakta işimiz yok. Bizim kapı arkasında işimiz yok. Biz bir spor kulübüyüz; ahlaklı, yürekli ve cesur insanlarız. 106 yılda çok çok işler yapıldı. Atatürk’ün Kulübümüze gelişinin de aynı tarihe rastlamazı ise bizlere ayrı bir sevinç ve kıvanç vermiştir. Şunu da söylemek istiyorum: Dün geceki neticede, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Şubesi bu sene başarılı olmuştur, Fenerbahçe’ye onur yaşatmışlardır. Bu yolun sonunda finale iki takım kalıyor ve biri şampiyon oluyor. Biz de buraya kadar geldik. Bu bir güç meselesi değil, biraz da şans meselesi. Ben Profesyonel Futbol Takımımıza, sizin huzurunuzda çok çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"FENERBAHÇELİLER, ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNİN KORUYUCUSUDUR"
Törende bir konuşma yapar Yüksek Divan Kurulu Başkanvekili Adnan Ersan ise, Atatürk’ün düşünce ve devrimlerinin koruyucusunun Fenerbahçeliler olduğunu söyledi. Ersan, "Bugün o büyük lideri daha fazla özlüyor ve daha fazla anıyoruz. Onun düşüncelerinin ve devrimlerinin koruyucusu biz Fenerbahçelileriz. Bunun için tüm camia adına söz veriyorum. 3 Mayıs, tüm Fenerbahçeliler ve çağdaş düşünen tüm spor camiasına kutlu olsun" dedi.

MUSTAFA KEMAL’İN FENERBAHÇE İÇİN YAZDIKLARI
Daha sonra törende Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de Fenerbahçe’yi ziyaret ettiği sırada kulüp şeref defterine yazdığı ve Ordu Kumandanı sıfatıyla altını imzaladığı, "Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmis ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim. 3.5.1918 - Ordu Kumandanı - Mustafa Kemal" sözleri, günümüz Türkçesiyle "Fenerbahçe Kulübünün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeği görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum. 3.5.1918 / Ordu Komutanı Mustafa Kemal" şeklinde kürsüden okundu.
Fenerbahçe’nin işgal yıllarında milli kuvvetlere verdiği destek, Anadolu’ya silah ve adam kaçırması, İşgal Kuvvetleri tarafından kısa süre kulübün kapatılması Atatürk ve Fenerbahçe ile ilgili anekdotların aktarılması, Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencileriyle, sporcuların konuşma ve şiirleriyle tören tamamlandı.

MEVLİT OKUTULACAK
Bugün ayrıca Kızıltoprak Zühtü Paşa Camii’nde ikindi namazını takiben ebediyete intikal eden başkan, yönetici, üye ve sporcular için mevlit okutulacağı da bildirildi.

"FENERBAHÇE TÜRK SPORUNUN ÖNCÜSÜDÜR"
Törenin ardından FB TV kameralarına bir açıklama yapan Talat Yılmaz ise "Devletimizin kurucusu Atatürk’ün Kulübümüzü ziyaretinin, Fenerbahçe’nin aynı zamanda kuruluş günü olarak da kutlanması büyük bir anlam ifade ediyor. Atatürk, vizyon sahibi büyük bir liderdi. Fenerbahçeliler yüce Atatürk’ün fikirleri doğrultusunda büyük işler başardılar. 106 yıl sonunda, sadece futbol değil Türk Sporunda öncülük yapan Fenerbahçe’dir. Binlerce sporcu yetiştirdik. Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde ettik, müzemiz kupalarla dolu. Yüreklice çalışırsak başarılmayacak hiçbir şey yok. Dün akşam bir yol kazası oldu. Başarıyı burada Şampiyonlar Ligi’nde mutlaka elde edeceğiz. Avrupa’da Fenerbahçe gibi amatör şubeleri de bulunan Fenerbahçe’nin emsali hiçbir kulüp yok. Bunu bir kez daha söylüyorum biz bir spor kulübüyüz. Futbol ise bizim lokomotifimiz" dedi.
(İHA)