BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

3. HAVALİMANI İHALESİ’NDE 20 MİLYAR EURO’LUK TEKLİF

İstanbul 3. Havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi veren firma, 20 milyar Euro ile içtaş-fraport ortak girişim grubu oldu.<br/>İlk çekilen ...

Abone ol

İstanbul 3. Havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi veren firma, 20 milyar Euro ile içtaş-fraport ortak girişim grubu oldu.
İlk çekilen firma ise, Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. A.Ş oldu.
İstanbul 3. Havalimanı’nın Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılmasına ilişkin ihale, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)
Ankara Esenboğa Havalimanı Simülatör ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştiriliyor. İhaleye, IC İçtaş İnşaat San. ve Tic. A.Ş-Fraport AG Frankfurt Aiport Services Worldwide Ortak Girişim Grubu (OGG), TAV Havalimanları Holding A.Ş, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş, Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. A.Ş teklif vermişti. İhale Komisyonu Başkanı Funda Ocak, dış zarf belgelerinin teknik ve mali dökümanlarının incelendiğini belirterek, ihaleye teklif sunan 4 firmanın yeterlilik aldığını bildirdi. İhalede, ilk teklifler kapalı zarf yoluyla sunuldu. İçtaş-Fraport OGG 20 milyar Euro+KDV, Makyol 4 milyar Euro+KDV, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş 12 milyar Euro-KDV, TAV Havalimanları Holding A.Ş 9 milyar Euro+KDV, 25 yıllık kira bedeli olarak teklif verdi.
En yüksek teklif olan 20 milyar Euro üzerinden açık artırma aralığı ile tekliflerin alındığı ihalede, Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. A.Ş ilk turda çekildi.
(İHA)