BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  DÜNYA

6 İLDE KAÇAKÇILARA YÖNELİK OPERASYON: 43 GÖZALTI

Gaziantep merkezli 6 ilde kaçakçılara yönelik yapılan operasyonda 43 kişi gözaltına alınırken, 230 bin litre akaryakıt, 2 ton çay ve bir mik...

Abone ol

Gaziantep merkezli 6 ilde kaçakçılara yönelik yapılan operasyonda 43 kişi gözaltına alınırken, 230 bin litre akaryakıt, 2 ton çay ve bir miktar esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Nizip İlçe Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde harekete geçen Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik büyük bir operasyon başlattı. Uzun süren takip sırasında bir şebekenin petrol kaçakçılığı ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yapılan takibin ardından şebekeyi çözen polis operasyon için düğmeye bastı. Gaziantep Nizip İlçe merkezi olmak üzere Şanlıurfa merkez, Viranşehir ve Birecik ilçeleri, Kocaeli, Mardin, Mersin ve Osmaniye’de eş zamanlı olarak ev, iş yeri ve depolara baskın yapıldı. 43 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 230 bin litre kaçak akaryakıt, bir kilo esrar, ekili halde Hint keneviri bitkileri, 2 ton kaçak çay ve 1 adet tabancayla birlikte 65 adet mermi ele geçirildi.
Aynı şebekeye yönelik bugüne kadar yapılan operasyonlarda toplam 765 bin litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüphelilerin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde petrol kaçakçılığı yasasına muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
(İHA)