BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na açık açık sordular

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı konuk alan CNN Türk, bu hafta ekranı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bıraktı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Gündem kuşkusuz çözüm süreci ve akil insanlar heyetiydi. Kılıçdaroğlu'nu karşılarına alan gazeteciler ise programa hızlı başladı.

Kılıçdaroğlu'na ilk soru olarak İmralı görüşmeleri soruldu:

"Hükümet yeri kredi açıyoruz, sorunu çözüm' dediniz neden o krediyi geri çektiniz?"

ŞEHİT AİLELERİ İSTEMİŞTİ AMA...

Kılıçdaroğlu bu soruya "Şehit annelerinin isteği üzerine bu krediyi açmıştım. Biz o krediyi verdik ama Başbakan istemedi" yanıtını verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin açıklamaları..

TERÖR KOMİSYONU

Gerek Anayasa'da ve Meclis İç tüzüğünde soru sorma hakkı var. Ama araştırma komisyonu devletin sıralarıyla ilgili bilgi alma hakkı yok. Bu doğaldır. Herkesin araştırma hakkı yoktur. Deseler ki biz terör konusunda bir araştırma komisyonu kurmak istiyoruz biz de gideriz. Konuşulur bilgi alınır ona göre öneriler verilir. Ama süreçle sağlıklı bir şekilde ilişki kurulabiliecek. Ama yetki yok.

AKİL DEĞİL PR EKİBİ

AK Parti'nin PR'ını yapmak için görevlendirildiler. Bölgelerde ne konuşacak bunlar. Ülkemizi barışa-huzura ihtiyacı var. Peki nasıl diye soracaklar bilmiyoruz diyecekler.. Ne anlatacaklar ne söyleyecekler halka. 63 kişinin bir araya gelip oertak bir yol yöntem bulacaklarını tahmin etmiyorum. Birbirlerine tamamen zıt görüşleri var. Hepsine tamamen saygılıyız. Suçlamıyoruz ama bu sorunu çözer mi? Hayır çözmez.. Hükümetin söylemek isteyip de söyleyemediğini bunlara söyletebiliriz eikibi..

Bölgelere gideceksiniz barışı anlatacaksınız. Biri elini kaldırsa çok değerli Akil İnsan, sizin çözümünüz nedir diye sorsa. Ne cevap verecek

NE İSTEDİLER BİLEN YOK

Bizim yaptığımız öneri önce hukukileştirip sonra sorunu çözelim. Bizim attığımız en önemli adım buydu. Biz devletin herhangi bir organının alenen terör örgütüyle muhatab olmasını istemeyiz. Bizim istediğimiz uzlaşma komisyonu bu süreci yönetecekti. Bu konunun çevresiyle taraflarıyla doğrudan görüşülerek ne isteniyor bizden ve biz ne yapacağız sorularını parlamentoya getireceğiz.

Başbakan çok net silahları bırakacaklar silahsız çıkacaklar dışarı demişti. Şimdi silahlı silahsız çıkarlar mı bilmeyiz. Keşke silahları bıraksalar. Yurt dışına çıkarlar mı? Yasalarımız var bizim şimdi. Eğer gerçekleri araştırma komisyonu bizim düşündüğümüz bazda çalışsalardı halk bunu ne kadar kabul edebilir. Bunu uygarca tartışabilirdik. Karşı tarafın ne istediği bilinmiyor.

ERDOĞAN'A KAPIMIZ AÇIK

Sayın Başbakan ziyaretimze gelirse kapımız açık. Ama bana verdiği bilgileri ertesi gün kamuoyuyla paylaşırız.

Başbakan'a bir yol haritasıyla gittim ben. ertesi gün yaptığı açıklamalara bakın. Öyle sert ifadeler kullandı ki. Zaten o ifadelerden sonra MHP hiç gelmez. Enson bakın Eskişehir'deki konuşması; efendim biz bunu çözeceğiz, çözeceğiz diye ana muhalefet ve yavru muhalefet çıldırıyor. Bu dille nasıl yaparız. Bu sorunla ilgili en çok çalışma yapan biziz.

Diyauz ki yüzde 10'luk seçim barajını kaldıralım. İlla PKK'yla masaya oturunca mı kaldıracaksınız.