BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

DEV İHALEDE KAZANAN BELLİ OLDU

İstanbul 3. Havalimanı ihalesini kazanan firma, 22 milyar 152 milyon avro teklifle Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş Ortak Girişim G...

Abone ol

İstanbul 3. Havalimanı ihalesini kazanan firma, 22 milyar 152 milyon avro teklifle Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş Ortak Girişim Grubu oldu.
İstanbul 3. Havalimanı’nın Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılmasına ilişkin ihale, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ankara Esenboğa Havalimanı Simülatör ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İhaleye, IC İçtaş İnşaat San. ve Tic. A.Ş-Fraport AG Frankfurt Aiport Services Worldwide Ortak Girişim Grubu (OGG), TAV Havalimanları Holding A.Ş, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş, Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. A.Ş teklif veren firmalar oldu. Açık artırma aralığı ile tekliflerin alındığı ihalede, Makyol İnş. San. Tur. ve Tic. A.Ş ilk turda çekildi. 78. turda TAV Havalimanları Holding çekildiğini bildirdi. Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş ve IC İçtaş İnşaat-Fraport Ortak Girişim Grubu arasında devam eden ihalede, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon İnşaat A.Ş Ortak Girişim Grubu, 22 milyar 152 milyon avro teklif vererek ihaleyi kazandı.
Yeni havalimanıyla, yüksek düzeydeki uçak ve yolcu trafiğini kaldıracak, uzun yıllar Türkiye’nin havacılık hizmetlerine yeterince cevap verecek bir tasarımla gerçekleşecek. Türkiye’nin iç ve dış hatlarda havacılıktaki büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak bir havalimanı olmasının yanı sıra Batı Avrupa ile Uzak Doğu arasında da önemli bir transfer merkezi haline olacak. İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin finansmanını sağlamak amacıyla Devlet tarafından belirli bir süre için yolcu ve tarife garantisi veriliyor.
(İHA)