BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde devletin tüm imkanlarını kulla...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde devletin tüm imkanlarını kullandığını iddia ederek, "Benim ödediğim vergiyle propagandasını yapıyor” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Tokat’a özel bir uçakla geldi. Havalimanında partililerin sevinç gösterileri ile karşılanan Kılıçdaroğlu, parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Musul’da kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Musul’da konsolosluğun boşaltılması gerekirken, bu konuda hükümet, uyarılmasına rağmen konsolosluk boşaltılmadığını ve şu anda 49 vatandaşın rehin olduğunu kaydetti.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde devletin tüm imkanlarını kullandığını iddia ederek, "Benim ödediğim vergiyle propagandasını yapıyor. Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Böyle bir seçim sistemi olur mu? Bunun adaletsiz olduğunu biz de biliyoruz, bütün dünya da görüyor zaten. Hangi eşit şartlardan söz ediyoruz? Birisi iman kuvvetiyle, bilgisiyle, birikimiyle yola çıkmış ’adil bir seçim olsun, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olsun’ diye propaganda yapıyor, öbürü Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün imkanlarını seferber etmiş, valiyi, kaymakamı, bürokrasiyi seferber etmiş, o da seçime gidiyor. Bunun haksız olduğunu bütün dünya görüyor. AGİT’in de bu konuda rapor vermesi kadar doğal bir şey zaten olamaz” diye konuştu.
İstiklal Marşı polemiğine değinen Kılıçdaroğlu, “Sen promterdan İstiklal Marşı’nı okuyamadın. Yani yazılı metin var, yazılı metinden İstiklal Marşı’nı okuyamadın. Şimdi İstiklal Marşı üzerinden propaganda yapıyor. Mardin’de Kur’an-ı Kerim’i eline aldı. Siyasette hepimizin üzerinde inandığı bir kitabı kullanmak ne kadar doğrudur? Bu memlekette, İstanbul’da Kur’an-ı Kerim yakıldı” ifadelerini kullandı.
(İHA)