BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  SEÇİM

Erdoğan İsrail'e 3 Kasım 2002 ile mesaj verdi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, İsrail'e, muhalefete, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi.

Abone ol

İsrail’in istediği Türkiye’nin 3 Kasım 2002’de sona erdiğini anlatan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık milletin iktidarı var" ifadesini kullandı.

Gazze'de esir alınan İsrail askeri için feryat eden İsrail yönetimine Erdoğan, "Seninki can da öbürküler patlıcan mı?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, İstiklal marşını Çanakkale şiir zanneden İhsanoğlu'nun görüntülerinin yer aldığı videoyu halka izlettirdi. İhsanoğlu'nu çakma olarak niteleyen Erdoğan, rakibini dürüst olmamakla suçladı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Balıkesir Kuvai Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşma yaptı. İşte konuşmadan öne çıkan satırbaşları:

pehlivan.jpg

Recep Tayyip Erdoğan miting alanına giderken eşi Emine Erdoğan ile birlikte seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Erdoğan, otobüse aldığı küçük pehlivanı da bir süre sevdi.

DOYMADIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR

İsrail dün sağlanan ateşkese uymadı. Bunlar kana doymaz. Ama o doyamadıkları kanda boğulacaklar. O masum çocukların ahı, o masum annelerin feryadı er ya da geç İsrail'den sorulur. Uluslararası toplum artık İsrail'in bu şımarıklığının, bu hukuk tanımazlığının, bu soykırım sevdasının mutlaka önüne geçmelidir. İsrail, Hitleri aratmayan bir soykırım yaparken ne Orta Doğu'ya ne de dünyaya asla barış gelemez. Asla adaletten söz edilemez.

balikesir.20140802165858.jpg

Recep Tayyip Erdoğan miting alanına giderken eşi Emine Erdoğan ile birlikte seçim otobüsünden vatandaşları selamladı.

MAZLUMUN AHI ÇIKAR AHESTE AHESTE

Dünya şu anda bin 500 kişi öldükten sonra, yüzlerce çocuk hayatını kaybettikten sonra Gazze ile ancak ilgilenmeye o da çok cılız şekilde ilgilenmeye başladı. Zulüm ile abad olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Er veya geç çıkacak.

SENİNKİ CAN DA ÖBÜRKÜLER PATLICAN MI?

Gazze'de bin 500'den fazla insan hayatını kaybetti. Şimdi 1 tane askerleri esir alındı diye İsrail, feryat ediyor. Peki, sen 1 tane askerinin esir alınmasını konuşuyorsun da bu bin 500 tane şehidin, 7 bini aşkın yaralının hesabını kim verecek. Seninki can da öbürküler patlıcan mı?

GEÇTİ O GÜNLER

Biz bu soykırımı durdurmak istediğimizde İsrail bundan rahatsız oluyor. İstiyor ki Türkiye eskisi gibi sussun. Geçti o günler. İsrail’in istediği Türkiye 3 Kasım 2002’de sona erdi. Artık milletin iktidarı var. Sadece İsrail değil içerden de birileri rahatsız oluyor.

BAHÇELİ URUMÇİ'YE GİTTİ Mİ?

Gitsinler biz Suriye'deki Irak'taki Türkmenlere sorsunlar. Gitsinler bizi Kırım'daki Yunanistan'daki Türklere sorsunlar. Hatta cesaretleri varsa Urumçi'deki kardeşlerimize sorsunlar. MHP genel başkanı Urumçi türkleri üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Moğolistan'da tarihi eserleri ihya ediyoruz. Peki Bahçeli gitti mi? Uygur türklerinin halini hatırını sordu mu? Bahçeli'nin yaptığı tek şey boyun eğmen vagon olmak.

SAĞLAM GİREN HASTA ÇIKIYORDU

Onun genel müdürlüğü dönemindeki SSK hastanelerinin durumunu sizler iyi biliyorsunuz. Sağlam giren hasta çıkıyordu. Ama devran değişti.

TİKA bizden önce de vardı, ama biz yapılandırdık. Projeler üretem kurum haline getirdik. Bahçeli bunları söyleyecek kadar malesef onurlu değil. Bunların gözü var görmez dili var söylemez çünkü bunların kalpleri mühürlü. 

MHP'nin iktidarı döneminde IMF'ye borç 23.5 milyar dolardı, şimdi sıfırlandı. İhracat 36 milyar dolardı şimdi 152 milyar dolara çıktı.  Bunlar son 10 senede yaşananlar. Hamdolsun daha da iyi olacak.

miting.20140802165926.jpg

İHSANOĞLU'NUN VİDEOSU

Erdoğan meydana toplanan kalabalığa video izlettirdi. İstiklal Marşı'nı Mehmet Akif'in Çanakkale şiiri zanneden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun görüntülerini ekrana getirtti. Erdoğan konuşmasına kaldığı yerden devam etti:

ÇAKMA EKLELEDDİN

Babasının arkadaşı merhum Akif. Ekmel bey Çanakkale şehitleri diyor. Kılıçdaroğlu'nun çakma olduğunu biliyordum da bunun da çakma olduğunu yeni öğrendik. Dürüst ol. Adam gibi adam olacaksın. Sekiz seçimde bu millet AK Parti'ye yürüyün dediyse bu millet inandı güvendi.

Bir olalım iri olalım kardeş olalım, bu şer ittifakına 10 Ağustos'ta en güzel cevabı verelim. CHP'nin MHP'nin iradesini teslim aldılar. Pensilvanya ihanet şebekesi bizim telefonlarını dinlediği gibi onları da dinledi.

İNLERİNE GİRDİK BİTMEDİ DEVAM EDİYOR

MHP'nin ipini Pensilvanya'ya teslim ettiler. bize şantaj yaptılar boyun eğmedik. Bu şantajdan da onları biz kurtaracağız. Ne dedik bunların inlerine gireceğiz. Girdik mi bitmedi devam ediyor. Bakın İstanbul'da şov yapıyorlar. Şovmenler de bunun hesabını verecek.