BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.485,41
HABER /  GÜNCEL

64 ülkenin elçileri barış için yürüdü

İstiklal Caddesi’nde ‘Barış’ yürüyüşü gerçekleştirildi. 64 ülkeden bin 500’e yakın sanat elçisinin katıldığı rengarenk yürüyüşte barış ve ka...

Abone ol

İstiklal Caddesi’nde ‘Barış’ yürüyüşü gerçekleştirildi. 64 ülkeden bin 500’e yakın sanat elçisinin katıldığı rengarenk yürüyüşte barış ve kardeşlik mesajları verildi.
Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Ortadoğu’da yaşanan olaylara dikkat çekmek için ‘Barış’ temalı yürüyüş düzenlendi. Taksim Tünel’den başlayıp Galatasaray Meydanı’na karar süren kortej yürüyüşüne 64 ülkeden bin 500’e yakın sanat elçisi katıldı. Elçiler, ülkelerinin yerel rengarenk kıyafetleriyle dans ederek gösteri gerçekleştirdi. Çevrede bulunan vatandaşlar da cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle anı ölümsüzleştirmeye çalıştı.

“İNSANLARI ÖLDÜRMEYİN”
Yürüyüşün ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Galatasaray Meydanı’nda açıklamalarda bulundu. “İki büyük insanın ismini zikretmek durumundayım” diyen Akgün, “Barış diyince akla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ akla gelir. Biz bu festivalimizin ana temasını ‘Barış’ olarak belirledik. Bunu belirlerken Jean-Jacques Rousseau’yu unutmamak lazım. ‘Düşmanlıklar Savaşlar Ancak Sanatla Giderilebilir’ demişti. 64 ülkenin sanat elçileri ile şöyle haykırıyoruz bütün dünyaya: Ortadoğu’daki savaşa son verin. Siz dünyanın süper devletleri, insan hak ve özgürlüklerinin savunucuları, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Ortadoğu’nun tamamında çocukların öldürülmesini engelleyin. Annelerin öldürülmesini engelleyin. İnsanları öldürmeyin. Allah hepimizi insan yarattı ve dünyanın en kutsal varlığı olduğumuzu söyledi. 21’inci asırda savaş olmaz, 21’inci asırda barış olur, dostluk, kardeşlik olur” dedi.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yürüyüş sonunda Başkan Hasan Akgün, 64 ülkenin temsilci elçileriyle ‘dostluk ve kardeşlik’ için beyaz güvercin uçurdu. Yürüyüş hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
(İHA)