BIST 10.184
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,73
HABER /  GÜNCEL

Keşan pazarına soydaş ilgisi

Batı Trakyalı Türkler ile Yunanlı turistler, yaklaşan Ramazan bayramı öncesi ihtiyaçlarını kurulan pazardan karşılıyor.

Abone ol

Yunanistan'ın Kavala, İskeçe ve Gümülcine kentlerinden çok sayıda Yunanlı turist otobüslerle ve özel araçlarıyla, bayram alışverişi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Keşan'a geldi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki Hafta içinde Yunanistan'ın İskeçe iline bağlı İnhanlı Belediyesi'nin otobüs ücretlerini karşılayarak gönderdiği 600 kişinin Keşan pazarına gelerek alışveriş yaptığını söyledi.

İnhanlı Belediyesi ile AB projelerinde ortaklık yaptıklarını anlatan Yazıcı, bunun meyvelerini ekonomik olarak almaya başladıklarını belirtti.

İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Nazifoğlu ise KTSO ile iyi ilişkiler sonucu Keşan Pazarı'nı tercih ettiklerini ve her türlü yardımı gördüklerini bildirdi.

Türk soydaşların yanı sıra Yunanlıların da Keşan pazarına gelerek alışveriş yaptıklarını anlatan Nazifoğlu, şunları kaydetti:

''KTSO yöneticileri İpsala Sınır Kapısı'ndan itibaren bizlerle ilgileniyorlar. Alışveriş için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Bizde belediye olarak Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde vatandaşlarımızın otobüs ücretlerini karşılayarak onları Keşan pazarı'na götürüyoruz. Bir daha ki haftaya da Edirne'ye götüreceğiz. Alışverişin yanında Selimiye Camisi'ni ziyaret edeceğiz.''