BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çağlayan'dan TÜSİAD'a sitem!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan 12 Eylül referandumu ile ilgili TÜSİAD görüş bildirmemesini değerlendirdi.

Abone ol

Çağlayan, "Bu zamana kadar çok demokratik şeyler söylemiş, bu kadar net açık tavır koymuş, radikal kararları gündeme getirmiş TÜSİAD'ın 12 Eylül halk oylaması ile ilgili bir şeyler söylememesini ben de merak ediyorum." dedi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde referandumla ilgili çalışmalar yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eti Soda Maden İşletmesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Çağlayan, anayasa değişiklik paketinin oylamasına ilişkin TÜSİAD'ın açıklama yapmamasını basın mensuplarına şöyle değerlendirdi: "Referandum konusu bir siyasi konu değildir, bu toplumun her ferdini ilgilendiren konudur. Bu zamana kadar çok demokratik şeyler söylemiş, bazılarını rahatsız edecek konular söylemiş, radikal konuları gündeme getirmiş ve bu kadar net açık tavır koymuş TÜSİAD'ın niye bir şey söylemediğini aynen ben de sizin gibi merak ediyorum. Tabi ki bu kendi Yönetim Kurullarının kararıdır. Ben bu karara sonuna kadar saygılıyım."

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden anayasa değişikliği konusunda bir açıklama beklediğini belirten Bakan Çağlayan sözlerine şöyle devam etti: "TÜSİAD anayasanın değişmesi konusunda reaksiyon göstermiştir. 2001 yılında Odalar Birliği, TÜSİAD, DİSK, işçi sendikaları ve bir çok kuruluş anayasanın değiştirilmesini istemiştir. Yaptığımız bu anayasa değişikliği onların istemiş olduğu bir değişiklik. Anayasa değişikliği konusundaki ilk çalışma zaten sivil toplum tarafından yapılmıştır. Ama bu çerçevede gelmek istediğim konu her konuda fikrini net açıklamış, eleştiri almış ve bazen toplum tarafından farklı algılanmış TÜSİAD'ın anayasa değişikliği konusunda evet veya hayır diye bir şey söylememesi... Sebebini ben de merak ediyorum."

Çağlayan, anayasa paketini AK Parti milletvekillerinin, AK Partili bakan veya Başbakan'ın değil, toplumun sahiplenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.