BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gösteri sunarak halkı eğlendiriyor!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun halkı selamlamasını taklit eden Arınç'a tepki Gürsel Tekin'den geldi.

Abone ol

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun selam verme şeklini taklit ederek eleştiren Bülent Arınç’a sert çıktı. Tekin, “Kılıçdaroğlu sadece halkın önünde eğilir. Peki AKP iktidarda kalabilmek için kimlerin önünde eğilip iki büklüm oluyor?” diye sordu.

Tekin katıldığı bir iftar programında Arınç’ın Çankırı’da CHP liderini taklit etmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Görüntüleri “hayretle izlediği”ni anlatan Tekin sert konuştu:
Çankırılı yurttaşlara selamı taklit ederek gösteri sunmuş. Çankırılı yurttaşlarımızı da hayli eğlendirmiş. Kendisine teşekkür ediyoruz. Acılar içinde kıvrandırdıkları halkımızın eğlenmeye ihtiyacı var. Arınç bu hizmeti vererek, AKP’nin günahlarını bir nebze de olsa hafifletmiş. Ancak taklit yaparken, şirazeyi kaybetmiş.

Eleştirilerini daha da sertleştiren Tekin, "Kılıçdaroğlu’nun halkın önünde saygıyla eğilmesi, AKP’lilere garip geliyor. Çünkü onlar sadece uluslararası güçlerin önünde eğilmek gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden, halka selam verirken saygıyla eğilmemizi bir türlü anlayamıyorlar. Millet iradesi diye yıllardır ensemizde boza pişirenler, millete gösterdiğimiz saygıyla dalga geçmeye çalışıyor. Yurttaşlarımız kimin iktidarda kalabilmek için uluslararası güçlerin önünde iki büklüm olduğunu görüyor" dedi.